”Kul för alla grabbar”

Idag var vi ute på ett eget ÄRT-safari på Kullahalvön i trakterna Väsby & Nyhamnsläge.  Våra gamla hemtrakter! I år har arrangerar inte Findus någon ärtsafari. Kan bero på att skörden är sen och allt regnande.

20150730_103139

Våran Patricia jobbar i en förtrupp som kollar upp mognadsgraden på fälten. Anton hennes sambo kör en av tröskorna i år. Så vi var ute och tittade och hälsade på Anton på hans skift. Både  Anton & Patricia fick jobb på Findus den här säsongen så de kom hem från Australien enbart för detta.

Ej namngiven 4

Som alla pojkar så gillar jag också stora maskiner. Här sitter jag i tröskan det är ett extra säte i den för passagerare. Det går inte fort ca 3 km/h. Här har ”vi” öppnat ett nytt drag på det stora fältet. De är helt uppstyrda efter vad fabriken kan ta emot och vilken sorts ärtor det är.

20150730_105427

Tanken i tröskan fylldes fort. Traktorn kommer upp jämsides av tröskan och bandet fälldes ut. Tömningen påbörjades.

20150730_113549

Här töms ärtorna över på lastbilen. Ärterna transporteras från fält till fabrik med lastbilar som avgår ca en gång i halvtimmen. Ärtorna skulle vara frysta inom 2,5 timmar från det att de är tröskade.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “”Kul för alla grabbar”

  1. Detta skulle jag gilla att vara med på. Pappa hade bara en Volvo T 22 med fotogen & startbensin. Jag tycker det är intressant med stora moderna jordbruksmaskiner. Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *