Geocaching

  Vilka spännande och fina platser man kan hitta. Idag gav Åke och jag oss iväg för att leta en så kallad ”burk”. För mig var det första gången. Det skulle vara ca 4 km fågelvägen.  Det var inte riktigt rättvist jag har el-cykel och Åke en vanlig. Så för mig blev det att cykla utan motor, ska erkänna att den var på halva backen upp från Silves.

 

Vi kom fram till Sitio das Fontes det är ett stort friluftsområde med motionsslinga och olika motions- redskap.  Bänkar och bord att sitta vid och grillar att använda.

 

När jag hade låst min cykel så kom jag på att nyckeln till låset var kvar hemma, tur i oturen att vi inte låst ihop cyklarna som Birgitta och jag brukar göra.  Åke bara vänder sig om och säger att då får jag cykla hem och hämta den!

 

Men vi utförde vårt uppdrag och hittade den så kallade burken. Den här gången var det en plastask gömd. Efter notering i boken så la vi tillbaka den snyggt igen.

IMG_0275

Under tiden Åke var tillbaka hem efter nycklarna, strövade jag runt lite och träffade 3 par Holländare som var på utflykt från Portimão. De hade tagit en taxi dit. Det var uppdukat picknik och grillarna var tända. Men de hade tid att visa mig en bok med olika utflyktsmål här på Algarve.

IMG_0293

IMG_0304

IMG_0278

IMG_0277

IMG_0273

Åke tog Birgittas el-cykel tillbaka så på hemvägen var jämnställda.  Det blev en bra utflykt trots missödet med nyckeln.

Dagen avslutades med den obligatoriska boulematchen. Ett lag vann!

Idag har varit en av de varmaste dagarna sedan vi kom till Portugal.  Då läser man om strömavbrott, inställda tåg och färjor, storm, orkan och snö där hemma. 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

9 reaktion på “Geocaching

  1. Åh, geocaching som är så roligt! Och tar en till intressanta och fina platser! Här där jag sitter är det dock snö nu så fler cacher ligger dolda under den… I väntan på ny vår…

  2. Det där med geocaching verkar ha blivit en riktig fluga bland husbilister, ännu har vi inte provat på det men det kanske kommer. Vilken otur med cykelnyckeln men vilken tur att ni hade en olåst cykel att cykla hem och hämta nycklarna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *