På väg

IMG_1242Inte raka vägen till Motala efter träffen i Göteborg. På söndag eftermiddag körde vi tillsammans med Claes &Gun-Britt till Öckerö. N57 42 17 E11 39 27 En fin plats i skärgården inte långt från Göteborg. Där har man ordnat ställplats för husbilar i hamnen på bästa plats. Med tillgång till servicehus gemensamt för gästbåtarna. Här kan man känna sig välkommen! Nära till fiskaffär och kiosk inte långt till en ICA-butik.

IMG_1244

Här fick vi några härliga dagar i gassande sol.

Tisdag eftermiddag lämnade vi Öckerö. För att slippa krånglet med trängselavgift så körde vi norr om Göteborg. Körde ut på 45:an som nu är nybyggd och fin. Vårt mål för kvällen var Spiken vid Vänen. Har inte varit där sedan vi åkte Göta Kanal och stannade där. Vi var på en liten ”kryssning” på kanalen på vänstra sidan för många år sedan.

Man kan nog kalla Spiken för ”Vänens Smögen” många små bodar att handla i. Butiker med röktfisk på rad restauranger och mycket annat. Men det gick inte att köpa färsk fisk där märkligt vid en fiskehamn.

På tisdags kvällen var det nostalgiträff med bilar från mitten av 1900-talet och framåt. Vädret kunde ha varit bättre.

Untitled 1

Här är en välbesökt ställplats fick vi vetta. N58 41 23 E13 12 02

Men servicen ligger efter. Visst går det att tömma och fylla vatten men i högsäsong kan jag tänka mig det är trångt att komma till.  Även tömning är provisoriskt på en WC där alla har tillträde. De väntar på kommunbesked fick vi veta.

På onsdagen körde vi mot Motala. Var nog bra att vi var tidigt ute. Här är allt uppbokat. Vi var till ställplatsen där kunde vi ha fått en natt. Körde till Borensberg men ångrade oss vände tillbaka till Motala och Z-parken. Stod här när jag cyklade Vätternrundan. Nu är vi här för Tjejvättern föra att heja fram vår dotter Linn

Idag Torsdag är det regn och grått nu hoppas vi på bra väder fredag lördag.

2 reaktion på “På väg

    • Svar
      Det var fint på Öckerö all service man vill ha. Fint att cyklar runt på öarna också. Toppen fin fiskaffär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *