Vi är kvar….

i Siljansnäs var det inte så långa avstånd till de mål vi ville till idag. Var upp till Björkberget kaffestuga och Naturum . Intressant utställning om mineralet från olika gruvor. När vi var där så var jag tvungen att gå upp i det 22 m höga tornet. Endast trappor men milsvid utsikt över Siljansområdet. Gick naturstigen och där loggade vi en cache. Det blev en till innan vi körde där ifrån .

Utsikt

Lilla My fick inte följa med in i utställningshuset så B och jag turades om att sitta utanför med Lilla My. Mitt framför oss så var det en foderautomat som samlade massor av fåglar. När det var någorlunda lugnt så kom de i flock till matbordet. Lyckades att fånga några på bild men är det inte en domherre som jag har fångat på bild mitt i sommaren.

Domherre

Smakade sedan bra med våfflor, hjortronsylt, grädde och kaffe.

IMG_1327

Vi var in till Insjön men inte Clas Ohlson annars så är det det stora dragplåstret här i Insjön. I Clas Ohlson museet gick vi in och tittade. Vi tittade på filmen om företagets historia från starten 1918. Det var en mängd av produkter i montrarna det intressanta är att det är skänkta och långtidslånade saker de har där i museet. Clas Ohlson själv sparade bara alla års kataloger.

Insjön

Vi har hittat en härlig plats att stå på här i Siljansnäs så vi kommer att stanna några dagar här.

Untitled 6

3 reaktion på “Vi är kvar….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *