Alla inlägg under januari 2010

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 24 januari 2010 13:54

Man ska ha Husbil !

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 8 januari 2010 22:43

Känns som det skulle kunna vara något som stör GM att försöka sälja Varumärket SAAB.

Det är många som har minnen av denna bil från hela sin uppväxt. Mitt första minne är SAAB 92. Det var en lärare som hade den. Dörrarna öppnades framåt.

Det som var speciellt med läraren var att han var väldigt teknisk intresserad. Han rakade alltid sig när han körde, Det var monterat i instrumentbrädan en stickkontakt för att kunna använda rakapparaten.

Man följde SAAB,s framfart och framgång i rallysvängen. Så kom dagen när jag själv provade på att ratta i skogen och det i en SAAB 96a.

Har följt den tekniska utvecklingen som jag tycker att de har varit föregångare i mycket. Men nu så ska man sätta till en likvidator för en avveckling av SAAB. Samtidigt som flera lägger bud på varumärket. Är det så att även Svensk bilindustri ska försvinna?  Det för med sig att 15000 blir av med jobben, minst.

Man får hoppas för framtiden att man finner en lösning och att en köpare kan ta över.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 januari 2010 23:32

Det blev en tur idag också…….. till Malmö med Loppan.

Ida flyttar   tillbaka till Oslo på torsdag så vi var ute och åt middag med henne i Malmö. PT hade åkt redan igår för att börja jobba.

Nu är det bara en dag till innan NÅ börjar jobba. Hoppas det inte dröjer så länge tills vi kan köra ut med Urban igen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 4 januari 2010 22:30

En sista runda på GeKå´s och köpte ett spel till L&B som dom ringde och ville att vi skulle köpa.

Slaskigt på vägen hem det hade snöat på fm och det var inte plogat men vi kom hem lyckligt och bra. Plockade ur och städade bilen.

Körde ner till Södervidinge med Loppan blev bjudna på middag   hos P & Å och fick leka en stund med Rebecka och gosa med Pontus.
Stannade till i Billeberga och lämnade spelet vi köpt, Michaela och Cornelia sov när vi kom, klockan var ju närmare 21 vi stannade även till i Rydebäck och lämnade det vi köpt åt dom, där var alla vakna. Sen var den dagen slut och vi med den. 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 3 januari 2010 21:00

Vi blev kvar en dag till. Det snöade lite inatt, stora flingor så nu är det vitt ute. Gick upp till GeKå´s på fm -10 gr men vi gick snabbt  . Fick beställningar från våra äldsta barn om att handla lite åt dom. Klart vi gjorde det. Köpte en ny vattenkokare till Urban den gamla hade gjort sitt. Inte mycket folk i affären så vi kunde gå runt och titta i lugn och ro. Gick tillbaka till bilen efter ett par timmar åt lite och satt och läste en stund. Senare gick vi upp igen men den här gången till Panduro Outlet, NetoNet och Handelshuset. Tillbaka till bilen igen och åt mat och slöade sen hela kvällen. NÅ vid datorn och B satt och stickade. Vad skönt vi har det  

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 2 januari 2010 16:49

Ja nu är vi i Ullared har hunit med butiken en vända och även ställt oss tillrätta på campingen. Idag har vi haft sol och klarblå himmel och -6 gr. Det är inte överbelagt här i dag men fyra husbilar har hittat hit. Pratade med en här som var ute och testade sin bil om de kunnde åka till fjällen men han tvekade på grund av luftvärmen. Jag måste påstå att vattenburen värme är överlägset. Vi har nu -10 gr ute kl 17:15 det kändes bistert om öron och kinder. Såg på husbilssidan  en diskussion om värmen när det är minusgrader. Vi håller +20 gr i vår bil i den här kylan.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 1 januari 2010 10:39

Vaknade kl 09:30. Idag är det grått och ruggit ute -5 och ingen sol. NÅ gick upp och diskade allt sedan gårdagen. De har en snabbdiskmaskin i servicehuset så det gick som en dans. När vi skulle lägga in besticken i lådan så saknades alla gafflar NÅ var och tittade i sopcontainern om vi kastat dom av misstag men nej. Senare kom vi på att de låg under skivan i diskhon, minnet är kort ibland. Tog en promenad i omgivningen. Det finns en gammal kvarn inte långt från campingen som vi gick förbi där är säkert jättemysigt på sommaren.

Isen på sjön är minst 12 cm så det är flera ute och fiskar. Det lär finnas mycke karp i den här sjön. De berömmer fisket allmänt här.
Bilder från helgen.


Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *