Alla inlägg under januari 2011

Lite av varje

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 28 januari 2011 19:47

Nu väger My 2 kg. Är aktiv och leker en hel del själv men pockar på uppmärksamhet i emellanåt. Bitandet har minskat jag har varit bestämd och kastat en kudde så nu behöver jag bara visa den. Idag köpte vi märgben till hunden vi fick också buljong efter som vi kokade den. Det uppskattades av My så nu kan det slipa av tänderna. Benen blir rätt rena eftersom man tömmer de på märgen, läste att det är delade meningar om att ge en hund ben.

Tiden rinner iväg nästa vecka är det service på husbilen och kamremsbyte. Enligt instruktionsboken till bilen skall kamremmen bytas vart 5:e år eller 12000 mil.  Remmarna torkar och spricker med åren. Priset är varierande på olika verkstäder men inte skyhögt.

Så fick vi plats på Moraparken när Vasaloppet går. Ska bli trevligt att komma iväg på en sväng.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 24 januari 2011 19:22

Titta vad matte gjort en fin kudde till mig!
 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 20 januari 2011 22:57

Nu har Lilla My fått sin andra spruta. Hon reagerade inte alls när de gav sprutan. Personalen hanterar det så mjukt och listigt. Om en månad är det dax för den första sprutan för att hon ska få pass. Vi har en smådjurskliniken endast 5 minuters bilresa hemifrån som vi använder oss av.

Något bättre går det nu att gå i koppel när vi tar en promenad men bitandet fortsätter, tänderna är sylvassa.

Rätt vad det är så kommer det ett utbrott av leklust och hon far runt i köket och rummet eller så vill hon ha vår uppmärksamhet att vi ska busa med henne. Då biter hon oss i tårna och skäller, det är faktiskt enda gången som hon skäller.

Det är nog tid att se sig om ifall vi ska gå på valpkurs med henne. Vi har en god vän i Arild som anordnar sådant får se vad det blir.

Fungerar utmärkt att ha henne i bur i bilen och hon finner sig väl tillrätta i den hon ligger även i sin bur hemma på natten.

Ja då var det gjort!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 16 januari 2011 11:31

Nu hittade jag filmkameran som har legat oanvänd ett tag. Så var tvungen prova att fånga My med den.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 januari 2011 21:37

Idag har jag och Lilla My varit hemma mest själva. Var ut några rundor men hon tycker det är skönast att vara hemma. Det är att lirka med henne för att hon ska gå i koppel. Vi träffade grannen med hennes två hundar och då var det full fart. Första halsbandet vi köpte har vi fått kasta redan det var för dåligt spänne av plast och så var till en katt. Men det är en hund vi har köpt. Så vi var iväg och inhandlade ett ordentligt halsband det minsta, fick göra två hål till i det. Vi köpte också ett nytt koppel så det har varit bilåkning för Lilla My i dag också fungerar utmärkt med buren i lilla bilen också. Det är livligt emellanåt och ett evigt passande så inget händer inomhus. Man behöver inte krusa henne med maten när man tittar till i matskålen så är det tomt.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 8 januari 2011 16:10

Idag visade jag att jag kan skälla det var mattes fötter som var i vägen. Det var första gången vi hörde valpen ge skall ifrån sig. Det är så skoj att springa runt och nu har jag en toffla att busa med. Så tömde jag matskålen och sprang till dörren och matte och husse fattade att det var ut jag ville. Men det är inget trevligt att vara ute och gå för det är så mycket vattenpölar på gångarna. Bättre om de bär mig runt. Husse säger att jag måste gå själv, men då sätter jag mig! Skönast är att vara inne jag har hittat en plats som är varm och skön på golvet att ligga och matte gav mig en filt att ligga på. Husse har letat reda på en låda så att jag kan ha mina saker i och kan gå och hämta dem själv.
     

Foto Nisse

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 januari 2011 12:44

Vägning  1,4 kg
I dag är det plusgrader och sol. Vi körde tillbaka husbilen i går på morgonen till uppställnings parkeringen. Det var inte plogat efter snö vädret men det gick bra, fick skotta upp platsen.

I dag har vi skaffat en transport bur till plus litet mer en krokodil och det var något som passade.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 januari 2011 11:00

Efter att vi varit hemma en sväng så körde vi mot norra Skåne där det fanns en valp som vi skulle titta på. Och som vanligt när man ska titta på en valp, den följde med oss. Så en liten hund har nu hamnat hos oss. Det är en blandras, Papillon och lite Shih Tzu och hon är 10 veckor. Namnförslag har vi men inget bestämt ännu, det får bli tjejen tills vidare.

Körde vidare mot Åhus och fyllde på gasol (www.ahusgas.se) absolut lägsta pris där, värt ett besök. Vidare ner på Österlen och där är det mera snö än hemmavid. Riktigt stora vallar var upplogade. Körde till Bo Ohlsson i Tomelilla och inhandlade div tillbehör som en hund behöver. Vi bestämde att vi stannar på lämplig plats och övernattar så vi körde till Ystad och parkerade vid sidan om färjeläget. Det kom snö på natten någon cm så det var inga stora mängder. B var ute med valpen och gick det var första gången med koppel så det var lite krångel i början men den vande sig fort. På tisdagen bestämde vi oss för att besöka bekanta i Sjöbo, vilket vi gjorde.

Nu var det så att barnen hörde av sig och ville träffa valpen. Så vi vände hemåt och var hemma vid 17-tiden på eftermiddagen med en skitig bil. Nu parkerar vi upp bilen till nästa väntande resa.

På kvällen kom Gisela, Johan flickorna så det var full fart på valpen på kvällen. Johan fotade så många bra bilder. För vi har inte lyckats fånga valpen så många gånger på bild. Här är bilderna http://jgpm.bloggplatsen.se/ Rubriken: Bildbomb på ny liten medlem.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 2 januari 2011 18:11

Nu har vi kommit hem efter Nyårsfirandet. Vi körde upp till Jönköping på torsdagen. Vi skulle till Kaxholmen som ligger utan för Huskvarna. Vi var ca 25 husbilar på träffen. Arrangemanget var välordnat med mycket bra förtäring alla dagarna. Nyårsafton fick vi exotiskplanka och glass vid tolvslaget skålade vi in det nya året och så kom natta maten fram. Ett stort tack till de som styrde för allt har varit bra. Men vädret! Natten till nyårsdag blåste det, ja det stormade. Så man blev vaggad till sömn det blåste grenar och så kottar över taket på bilen så jag var tvungen att kontrollera utför bilen om det var risk att träd skulle komma farande över oss. Jag konstaterade att det var ingen fara, när man hör grenarna fara över taket så skramlar det ordentligt. Allt har fungerat bra i kylan vi har använt enbart gasol för uppvärmning, inte har vi behövt frysa. Vi har även haft sol men något utesittarväder har det inte varit så vi umgicks i lokalen och i bilarna. Vi körde hem söndag förmiddag till Ödåkra.

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *