Alla inlägg under juli 2011

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 31 juli 2011 23:29

Vi följde med Göran & Kerstin till Bohuslän.

Tisdag 26:e körde vi i förväg på förmiddagen. Vi träffade sedan G&K vid IKEA i Göteborg, Bäckebol.

Körde till Stenungsund Kolhättans färjeläge och stannade för dagen. En hyfsad plats att övernatta på. Dagen därpå körde vi till LillaEdet och vidare till skogarna runt Hjärtum för att plocka svamp. Och vidare till Bullarebygden och Bullarebygdens bygdegård i Östad. Där vi letade svamp. Hittade så vi blev nöjda för den här gången. Många långa promenader i skogen blev det.

Den 28:e på eftermiddagen körde vi vidare till Resö som var målet för denna tripp. På vägen stannade vi till på Femstenabergets rastplats man hittade skelettet av en Grönlandsval vid vägbygget av E6 som kan beskådas där.

När vi kom till Resö såg vi oss omkring. Här var det trångt att komma med en husbil på 8m, precis att jag kunde vända vid hamnen. Västkusten denna årstid är belamrad med folk. Vi hittade en plats att stå på vid Kragenäs naturreservats parkering.

Den 29:e var vi in till Tanumshede på dagen och uträttade några ärenden och åt på restaurangen, 75kr buffé, som vanligt när vi är där. Hittade även den här dagen en parkering i Kragenäs naturreservat fick sällskap av Tyskar och Holländare.

Göran tog sig in till Resö på klassträff, 52 år sedan de slutade 7:e klass. Vi andra tillbringade kvällen vid husbilarna. Jag hjälpte ett par från Holland som fick problem med sin ena cykel så den blev okej.

Den 30:e körde vi till Grebbestad över Sannäs och till Fjällbacka. Massor av folk överallt och trångt att parkera.

Gick ner till hamnen i Fjällbacka och tittade på aktiviteterna. Avslutade dagen i Ljungskile var upp till Folkhögskolan och tittade G&K har båda gått där för ca 40 år sedan. Körde ner till hamnen och parkerade för natten. Cyklade och gick runt och tittade i samhället. Fick en underbar skön kväll vid strandkanten tillsammans. Dagen där på skildes vi och körde åt varsitt håll. G&K hemåt och vi körde till Ullared. Vi stannde till i LillaEdet och tittade när de slussade ett stort fartyg som skulle upp mot Trollhättan och några segelbåtar som var på väg söderut. Sveriges första sluss finns där. Vi som varit så många gånger i LillaEdet och aldrig sett det. Träffade Gisela, Johan och Moa i Ullared som också stannat till där på sin väg till Trollhättan. Tog in på Campingen i Ullared den här gången.
 
                   

Femstenabergets rastplats

Parkering naturreservats

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 25 juli 2011 23:09

I dag var vi till Stidsvig. Bjuden dit av arbetskamrat Ingrid att komma och hälsa på. Tack för en trevlig stund tillsammans. Kul att se en plats som man har hört talas om. Birgitta och jag körde sedan och hämtade husbilen. Johan skulle hjälpa mig att kolla varför en säkring går. Det var antenn förstärkaren som lagt av, glappkontakt. Men Johan laga den så nu är det igång igen. Det blev en helkväll i Rydebäck Patrik & Åsa och barnen kom kul att träffas det var ett tag sedan. Tack för hjälpen och allt.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 juli 2011 16:21

I morse märkte Birgitta att My for runt under bordet. Har det fastnat en pinne eller vad är det? Fick tag i My. B sa att de är en geting som fastnat i svansen. Men så hoppade hon på tre ben vänster bakben höll hon högt så vi trodde att hon blivit stuken i ljumsken. Försökte ta bort insekten och hon försökte att hugga och det på allvar som en stor schäfer. Fick ta tag ordentligt för insekten hade fastnat i svansen men bort kom den. Och det var ett Bi. Kollade hennes fot och hittade en gadd. Vad gör man? Hon hoppar omkring på tre ben. Internet och ringer Sten som har lång erfarenhet som hundinstruktör. Bra med vänner. Det finns tabletter men vi fick råder att avvakta vilket vi har gjort. Hon piggnade till nu på eftermiddagen. Får se hur det är i morgon.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 juli 2011 09:20

Några bilder från tidigare år.
   

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 21 juli 2011 21:47

Några kort från tidigare år men grattis Linn på din födelsedag.
   

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 20 juli 2011 23:48

Vi åkte till Köpenhamn i dag för att träffa Ida och PerThore och hunden Blaze.

Blaze är en Fransk bulldog på 8 veckor. Måste erkänna att vi föll med detsamma för det var en söt liten rackare.

Tog oss till Danmark med Buss i dag (Go By Bus 220 kr för två t o r) och där blev vi hämtade av I & PT. Lilla My fick vara hos lillmatte Moa i Rydebäck idag för hennes pass är inte klart än.

Vi gick till PatéPaté, som är Idas arbetsplats, för att äta lunch. Kul och intressant att komma dit till slut. Det är en restaurang och vinbar i Kødbyen i Köpenhamn och den finns i en före detta leverpastejfabrik.

En promenad genom stan hem till deras lägenhet där vi kunde sitta i deras innergård på eftermiddagen. Vi fikade medan Blaze sprang runt på gräsmattan och lekte lite klumpigt. Många skratt när han slog kullerbyttor över bollar och andra stooora hinder och hittade pinnar som han kunde springa runt med i munnen. Vi har haft en härlig dag tillsammans idag så nästa gång är Lilla My med och hälsat på Blaze.

När vi kom tillbaka till Sverige så blev bussen stoppad i tullen. Tulltjänstemannen hittade inget av intresse i bussen så vi fick fortsätt men blev 20 min. försenade till Hbg.

Vid Knutpunkten kom Gisela, Moa och Lilla My och hämtade och skjutsade hem oss. Tack för det!

 
     

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 juli 2011 21:59

Idag var det dax för My att åka till veterinären för provtagning. Vi testade deras våg i väntrummet en stor skiva som My satt på och hennes vikt var 3,6 kg. My har legat på den vikten ett tag nu. Det var inte alldeles lätt att hitta chipet i dag My tyckte inte om instrumentet som användes. Vi fick ta ett ordentligt tag om My i dag när veterinären skulle sätta sprutan. Ett litet pip från My och sedan var allt över. Nu får vi hoppas att hon blir godkänd 2680 kr mindre har vi. Om fjorton dagar vet vi svaret och kommer på mail och då är passet godkänt.

My har haft sin första löp period nu också man märker en viss attitydförändring på My. Hon fick vara hos lillmatte i Rydebäck när vi var över till Danmark.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 juli 2011 11:28

Vi säljer våra cyklar.

6000 kr dessa är inte ett år gamla lätta att komma på och är tre växlade. Vi har använt dessa i husbilen de har fraktats i garaget i bilen

Orsak till att vi säljer…tar vi om du är intresserad.

Nisse HBK 2234

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 14 juli 2011 20:58

Nu är vi i Köpenhamn på stad campingen. GPS.s har skött sig riktigt
bra tog oss genom stan utan besvär. Här är det bilar från Europas
alla hörn. Det har stört regnat hela dagen men kvällen blev fin.
T.o.m lite sol. Vi tog en promenad och tittade på restaurangen där
Ida jobbar. Och så tog ja cykeln och hämtade Indiskt till kvällen
något starkt var det men det smakade bra. Vi skulle ha träffat Ida
idag men de fick hem hunden som de har köpt. Så det blir i morgon
istället.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 13 juli 2011 19:15

Idag har vi kört utefter kusten genom så samhällen. Många fina
badstränder har vi sett men idag var inte vädret lämpat för bad.
Vi såg vid Liseleje att temperaturen var 19grader i luften och
19grader i vattnet. Liseleje E11º58´11” N56º00´54” fin
badplats och stor parkering grus och en kiosk i anslutning till
platsen mycket nära till centrum med flera restauranger. Var ett
antal husbilar som fricampade på platsen. Vi var även vid
Tisvildeleje en mycket stor asfalts yta för parkering vid
badplatsen. Vi hittade en DCU camping Rågeleje även i dag. Inte så
dyra att stå på mycket bra faciliteter även här. Inget ute sitar
väder vi han att grilla före regnet kom. Till i morgon har vi
beställt plats på Köpenhamns cityCamp.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 13 juli 2011 15:54

Nu är vi på väg över bron till Danmark. Brobizz som vi har sitter på vindrutan. Kommer att vara på Själland (danska Sjælland ). Idag den 12 var vi till Dragör det gamla färjeläget som var förr innan bron. En fin liten by med många små hus och trånga gränder massor av stockrosor utefter gatorna. Vi gick några timmar runt och handlade lite innan vi körde vidare. Och så hade vi inte öppnat våra kort för utlandsköp men Birgitta fixade detta på telefonen. Vi bestämde med Ida att på fredag ska vi träffa dem. De ville se sig lite av Danmark som hon sa. Ska bli roligt att träffas. När vi kommer till Köpenhamn har vi tänkt att ta in på stadscampingen. Men nu först bestämde vi att köra till trakterna vid Roskilde fjorden vi såg att det var några ställeplatser där. Men inget som vi tyckte var trevligt. Vi hittade en camping på Nordskoven DCU Kulhuse norr om Frederikssund. Och här fick vi en fin plats med sol långt in på kvällen.

Idag den 13 tog vi färjan över till Hundested bil 85kr vuxen 35kr en överfart på 8 min. Sämre väder det småregnar nu står vi vid hamnen i Lynäs och ska ta en fika.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 juli 2011 23:28

Vi körde till Jägersbo camping i eftermiddags och träffade Pelle & Eva. Kul att komma dit igen. Fick en skön kväll med grillat och vin och ost. Vi gick en runda på
campingen många permanenta  långliggare är det. Det var ett
gäng Ryssar där www.caravanliga.ru
Det är fortfarande exotisk att se dessa skyltar i södra delen av
landet tycker jag. Skulle själv villa köra genom Ryssland kul att
se att det finns husbilar där i från.

   

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 juli 2011 12:09

Trevlig samvaro med vänner från Norge. Som kom förbi på väg till Danmark och Nordisk Camping Träff träffen i Nyborg.

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 juli 2011 14:40

Nu har Lilla My blivit ren efter ett besök i badkaret.
     

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 3 juli 2011 10:40

På väg hem från Ullared-Sumpafallet stannade vi till hos FJ´s Husvagnscenter i Falkenberg, var nyfiken på deras nya ställeplats. Vi behövde att tömma både det ena och det andra och fylla vatten så vi fick prova deras nya anläggning. Bra att komma till med bilen. Längst in på platsen är det en platta för tömning. För 5 kr får man 50 l vatten och man använder egna kopplingar och slang. Locket till latrin var svår öppnat fick ta tag i var hörn då är det bra att man använder handskar. El till varje plats går att köpa. Fin anläggning ut med E6 där man kan stanna till för natten.

Vi körde vidare genom Båstad och över Bjäre till Vistorps hamn och stannade. Vädret blev sämre med blåst lite regn.
                                                                           
Nu är vi hemma på Yrvädersgatan igen.

Det är semestermånad för de flesta i landet. Ja, jag har nu avverkat ett halvår som pensionär. Oj, vad tiden går. Var till Benzlers och tvättade husbilen i fredags eftermiddag. Bra förmån att kunna köra ner dit och fixa med bilarna.

Loppan kom hem idag, lördag Patricia har lånat den för att kunna övningsköra. Så Gisela, Johan och Moavar här och lämnade den i förmiddags. Tack Anton för att du gjorde ett oljebyte på den.

På eftermiddagen kom Linn, Björn, Michaela och Cornelia. Det blev kaffe och glass tillsammans med dem. Vi kunde sitta ute på altanen på eftermiddagen bra väder sol och varmt. Senare blev det åska och regn men det var skönt det rensade upp och det blev lite friskare ute.

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *