Alla inlägg under november 2011

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 30 november 2011 20:57

Åke kom och frågade om vi ville följa med och titta på en camping. Smidigt när man har personbil att ta sig runt till olika platser. Vi åkte till Marjal ecco camp. Stor ny camping med många platser i olika storlekar att stå på. Men underlaget var inte det bästa. Receptionen varnade för en del platser vid regn. Visst är det en fin anläggning men långt till närmaste samhälle. Nu har campen spa, gym, pool, restaurang och shop mm. Men har man bara cyklar så är det långt till stranden. Vi var även och tittade på några andra nya platser ställplatser. Avslutade i Santa Pola vi körde förbi camping Bahia och ned till playan. Där vi hittade en liten restaurang som vi lunchade på.

          Denna husbilen satt ordentilgt fast i sanden.
Car-A-Tow System Drag kopplat direkt i personbilen. Inget som är tillåtet i Sverige än.

  
 Körde förbi många saltdammar. Dessa högar är salt

   

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 29 november 2011 20:06

När jag var tillbaka efter morgonrundan med Lilla My frågade Christina om vi hade lust att följa med till Carrefour det tackade vi ja till. Ett stort köpcenter mot Benidorm likt Väla på många sätt med många olika affärer. Vi blev guidade i Benidorm av Åke & Christina, var mycket intressant att se. På playan var det mycket folk till och med de som badade. Här var det liv och rörelse mån ni tro. Mängder av affärer och restauranger. Folk i rörelse på strandpromenaden. Avslutade med lunch på Playa Layante med en Engelsk frukost, Bacon, vita bönor i tomatsås, stekt ägg och toast så en varsin kall öl. Det smakade gott. Många skratt blev det också. Tiden går fort när man har trevligt.

Så vände vi hemåt det är inte längre än 3,5 km till Benidorm från ställplatsen (cykelavstånd med andra ord). Fick se alla campingar som jag har läst om på väg hem.

Väl hemma tog vi det lugnt.

I dag har vi installerat Viber på Smartphonen ett bra och billigt sätt att ringa.

Birgitta och jag tog cyklarna ned till Albir. Vi har hittat att man kan cykla på ovansidan av ställplatsen så är man snart nere i byn. Tog en sväng i ett par Kinesaffärer man vet aldrig vad som finns som vi inte visste att vi behövde. Idag blev det dock ingenting. Birgitta skulle ha mera garn men det var stängt. Var in i Norgeaffären och köpte Kalles kaviar, pepparrot (som vi letat efter) och lingon mm. Så var det lite annat vi behövde också. I kväll blev det god middag pannbiff med lingon. Ni ser att vi har inga bekymmer med att få dagarna att gå.

            

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 29 november 2011 18:39

Igår flyttade vi oss och ställde upp oss på asfalten. Regnet gjorde att allt blev skitigt omkring oss. Passade på att tvätta av bilen så att regnet också kunde hjälpa till med sköljning.

Eftermiddagen blev riktigt fin satt ute ett litet tag också. Kunde ta cykeln ned till stan en vända för att handla det nödvändigaste. En fördel med flytten var att vi fick bättre signal på wifi!

Vad vi gör en dag när vi inte kan vara så mycket ute. Det blir Sudoku, ljudbok, titta på något TV program på Play och surfa runt på datorn, hunden måste ut hur än vädret är. Birgitta virkar något just nu också. Städning tar också tid, kaffe, lunch och middag så måste man röja undan efter det. Husbilen måste man se till att fylla vatten och även tömma. Visst kan jag köra ner till serviceplattan och göra det. Men gör man detta var dag så är det inte så besvärligt att utföra.

Fick besked i går kväll att sonen med familj bokat resa ner till Alicante i januari. Ska bli jättekul att träffa dom och se hur barnbarnen växt.
Första advent

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 27 november 2011 11:08

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 26 november 2011 21:01

Idag har vi haft sol från blå himmel. Började dagen med att tömma, fylla och även tvätta av husbilen lite. Alltid skönt att utföra detta på morgonen.
Efter frukost kom Åke med en baguette ”Det var så många i påsen vi hinner inte äta upp”.

Var en runda ned till stan på förmiddagen, Birgitta och jag och Lilla My vi cyklade genom villaområdet ovanför ställplatsen. Känns bättre att ta sig till stan den vägen, det känns närmare fast backigare och man slipper mycket trafik och så ser man hur folk bor här.
När Birgitta och Lilla My satt och väntade på mig utanför en affär så kom det fram en äldre dam och ville ta kort på dem det var ok tyckte Birgitta. Sedan började hon prata på ett språk Birgitta inte förstod och visade 5 fingrar och att de skulle vänta. Efter ca 5 min kom hon tillbaka med ett foto på dem och visade att hon själv också hade ett !?!?
Till lunch kom baguetten till sin rätt och kaffe smakar alltid bra när man kommer hem. Vi har tagit vara på dagen med att sitta ute i solen på em.
Vi pratade med Gisela m. fam. på skype igår kväll och Lilla My var väldigt konfunderad var lillmatte Moa och de andra var någonstans. Hon gick runt i bilen och letade, t o m bakom gardinerna. Jag fick gå ett varv ute runt bilen efteråt så hon fick se att de inte var där.
Lilla My verkar trivas också. Vi skulle lämna henne ensam framåt kvällen. Så jag fick rasta henne med en promenad här omkring. Hon finner sig väl till rätta med att vara själv.
Vi hade bestämt med Christina & Åke att gå ut och äta en bit mat ikväll nere vid playan i Albir.

Vi fick skjuts ner av värdinnan på ställplatsen. Gick runt en sväng och såg oss omkring på olika ställen. Vi valde Restaurant La Roca och det var ett bra val god mat och trevligt bemötande. Mycket att prata om tiden går alltid fort när man har trevligt. Mätta och belåtna blev det taxi tillbaka till ställplatsen.
      Kom fram en flicka och ville klappa med Lilla My.
    Hög komfort i Spanska bilar! Men vad gör det när man får gratis skjuts.
   Restaurant La Roca
  Detta skulle man också kunna ha!  Familjen har en en hund Podenco canario heter rasen en jakt. Mycket lika en Greyhound.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 25 november 2011 16:03

Birgitta var och tog provet i dag. Vi hittade ingen allmänklinik utan gick till Legekontoret Clínica Noruega ligger centralt här i Albir. Är en Norsk läkarstation se om vi får ersättning från försäkringskassan. Birgitta mailade till FK när vi inte hittade allmänklinik svar kan nog dröja. 25 euro kostade det. Nu ska Birgitta ta nytt prov om tre veckor. Värdet var bra ringde till Sverige och meddelade.

Vi cyklade ned till stranden idag också. Vädret har varit mycket bra sol från en blå himmel. Vi kan inte vara borta så länge för Lilla My var hemma i husbilen. Fungerar bra vi drar för alla gardiner så när vi kommer hem ser hon oftast nyvaken ut.
                 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 24 november 2011 16:43

Idag är det en månad kvar till jul vad tiden går fort. Vi fikade ihop med Christina och Åke på förmiddagen. Så vid tolv tiden for vi ned till Albir för att söka en klinik där Birgitta kan ta blodprov. De ville ha 50 Euro för detta är inte det i mesta laget? Tycker vi!  Ordnade så att vi har plattan uppkopplad vi köpte Vodafon. Vi fick mycket bra hjälp av expiditen i butiken vi var inne till.  Vi tog oss ned till stranden playan där var det mycket rörelse. Vi har haft 20 grader idag sol men lite vind. Vi var lata idag köpte grillad kyckling med oss hem. Lilla My är full av aktivitet mycket hundar här på platsen. En hund i var bil nästan!

Vi fick nyckeln med oss från Peniscola idag har vi postat den så att den kommer tillbaka.

       

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 november 2011 17:19

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 november 2011 13:53

Idag har Birgitta tvättat, ja, jag har också hjälpt till att hänga tvätt 🙂

Christina och Åke, kom och hälsade på förmiddagen. Vi tog en fika innan de skulle köra och handla.

Vi pratade med ett par norrmän som berättade att det är många norrmän som bor här omkring de trodde ca 5000.

Åke kom med en Norsk gratistidning och där läste vi att det finns många affärer som säljer norska och svenska varor. Restauranger som har julbord, läkare och advokater ja, allt.

Solen visade sig på fm men nu på em blåser det lite kallt och det har mulnat på men tvätten torkar bra 🙂

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 21 november 2011 19:31

Har flyttat oss söder ut mot Benidorm. En ställplats, Los.Limbos, N 38º 33´ 44″ W 0º 5´ 10″ har vi kört på. Ligger mellan Benidorm och Albir.

Vädret har inte alls varit bra i dag stora svarta tunga regnmoln har vi kört igenom. Men bra och snabba vägar. Vi var här ca kl 16. Tog ut koordinaterna på AutoRoute och stoppade in dem i Navigonen. Kom i ordning på platsen och ordnade middag, smakade bra, tillagat i vår nya EL-stekpanna.

Sedan är det skönt att koppla av. Här har vi ett perfekt Wifi, ingår i priset.

Träffade en HBKare här och bloggare, Globetrotterna i HBK, kul att träffa personerna som man har följt länge på deras blogg.

Platsen är välbesökt en del är asfalt och övrig yta är grus. Finns alla faciliteter man behöver.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 20 november 2011 13:20

Vi tog en promenad i regnet runt i Peniscola. Tog några bilder på några platser i stan.

Vid parken ner vid Consum står det en skulptur som fick oss att tänka på några i Sverige. Gruvtorget i Höganäs Per Kirkebys konstverk skulpturen Mursten. Utpost, av Richard Johansson, finns vid inloppet till Göta kanal Mem. Denna var också uppmurad av tegel.

 Uppmurat på fyra ben är denna skulptur.
   

Lägg märke till blomman i rondellen!

Spången över träsket som vi kan cykla på in till centrum.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 november 2011 19:13

Träffade en Holländaren för några dagar sedan som gick omkring med träskor. Ja inga som vi är vana att se. Dessa var snidade i ett helt trästycke. Gick fram och tog ett kort av dem.

Idag på eftermiddagen satt jag med ryggen mot gången och lekte lite med Lilla My. Någon knackade mig på axeln det var denna Holländaren som kom och överlämnade ett par till mig. Du kan alltid sätta blommor i dem sa han och höll upp dem mot husbilens vägg de var väl använda. Pekade på sina jag har tagit ett par nya nu.

Det var dessa som jag fick!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 16 november 2011 20:50

På morgonen tvättade Birgitta lite fintvätt för hand som kunde torka i solen. Och jag putsade lite på bilen.

Sedan cyklade vi till Benicarlo och marknaden där. Mycket större än här i Peniscola. Lilla My åkte i cykelkorgen och satt sedan i ryggsäcken när vi gick på marknaden och hon verkade trivas med det.

Nu hittade vi vad vi sökte en El-panna och Birgitta en ny handväska. När vi hade strosat runt satt vi oss ned och tog en fika en Cafe Amerikano.

Så hem och tog vara på eftermiddagssolen, 20 grader i dag lite blåst. Det var mycket folk på stranden såg vi.

Efter middagen tog vi cyklarna upp i stan ville se Mercadona Supermarket men vi stannade vid den andra Kinesaffären. Birgitta letar efter servetter med julmotiv det har vi inte hittat än. Men annars var det välfyllt med prylar till julen i butiken. Där kunde de inte ett ord Engelska. Försökte att få fram vad vi ville ha. Torkade mig om munnen och då kom hon med läppstift!!! 🙂

Vi köpte ett nytt ben till Lilla My som hon vaktar men hon vill gärna att vi ska hålla det åt henne när hon ska bita på det. Hon är lite lat också 🙂

På väg därifrån hittade vi en veterinärbutik som vi var in till. Vi behöver lite till Lilla My också. Där gick Engelska språket bättre det är bara att försöka att bli förstådd och få fram det man önskar. Spanska Parlören vi fick av Patrik är framme emellanåt.

Träffar många här på campingen och när man pratar så visar det sig att man har gemensamma bekanta. Det är också mycket Finländare på Campingen som övervintrar här.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 15 november 2011 19:15

Nu är det så att Lilla My ska alltid ha sista ordet. Vaktar här på platsen när det kommer andra hundar förbi. Vill gärna bussa lite med oss när vi kommer in på kvällen. Men framåt kvällen så kommer hon till ro.

Idag tog vi bussen till Vinaros och Varuhuset Carrefour. Tittade efter en el-panna men det hittade vi inte. Så det blev lite annat handlat som behövdes. Så tog vi en lunch som bestod av kaffe och en varsin macka smakade alldeles förträffligt. Var osäker på var bussen stannade när vi skulle åka tillbaka till Peñíscola. Frågade Securitas vakten om han kunde tala om men han visade oss så han följde med ut på parkeringen och visade. Han pratade bara Spanska. Det är mycket bevakning på varuhusen. Jag tar ryggsäck oftast men i dag blev jag ombedd att sätta den i förvarings boxen. Lokal polisen är mycket aktiv. När skolorna börjar/slutar så är det de som bevakar barnen när de kommer med bussen och ska till bussen. Dirigerar trafiken vid skolan gör de också. Guardia Civil körde runt i stan i helgen. Är en spansk polisstyrka med både militär och civila funktioner.

Vi hade ett åskväder över oss i natt och regn. Himlen var svart och det mullrade över Medelhavet i morse när jag var ute med Lilla My. Men vi fick en strålande eftermiddag 22 grader sol. Cyklade ned till Peñíscola och köpte el-panna men den lämnade vi tillbaka för den var på 3000W och vi får nöja oss med 1500W om vi hittar någon. Det är marknad i Benicarló i morgon och det sägs att den är bättre. Vi får se vi tar oss dit på cykel i morgon. Så kan Lilla My komma med.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 14 november 2011 09:14

   

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 14 november 2011 08:52


 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 13 november 2011 19:20

Idag gick vi till gamla stan här i Peñíscola.
Vi tog cyklarna ner till hamnen med Lilla My i korgen. Det var backigt med trappor och gränder och så var det biltrafik i dessa gränder också. Mycket folk i rörelse en söndag här. Restauranger och affärer i sånär som vart annat kvarter. Men mycket att titta på. Gamla stan ligger på en udde ut i havet.
Lilla My tycks tycka om att sitta i korgen bara vi cyklar först. Kommer Birgitta framför blir hon orolig. Rickigt skönt att kunna röra sig över litet större ytor med henne på cykeln.

Vi gick inte ut på restaurang idag. Vi handlade i fredags och var tvungna att tillreda det. Blev en god middag med ugnsstekt potatis och en god köttbit till, lite grönsaker. Och ett rött vin BARÓN DE TURÍS.
Nu i vecka ska vi ta oss till ett större varuhus. Skaffa en stekplatta så att vi kan laga maten utanför husbilen. Det är nog inte många som inte har denna utrustningen. Det är bra bussförbindelser mellan samhällena så man tar sig till olika platser.

Med denna Wi fi uppkoppling har vi svårt att ladda upp bilder på kvällen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 13 november 2011 09:01

 
    

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 12 november 2011 15:32

När vi kom ut i morse på vår morgonrunda var det rätt kvavt. Det var inte mycket dagg heller temperaturen var 13 grader vid sju på morgonen. Vi har haft svarta moln som har hållit sig vid bergen . Nu på eftermiddagen blev det molnigt så solen försvann ibland.

Igår var vi till vårdcentralen! Det var på två ställen man kunde ta nummerlapp vi tog på båda. Fram till receptionen och försöka förklara vårat ärende. Mycket skriva och många papper kom det ut. Vi blev först skickade in till doktor. När det är första gången måste ni uppsöka Hospitalet, sa hon. Så att de kan upprätta dokument på hur många tabletter du ska ta. Vi förklarade att vi är på genomresa och att vi endast behöver ett PK värde. Efter mycket prat rev hon upp ett papper och skrev någon rad. Ni måste ta en nummerlapp i den andra och vänta. Skulle precis ta en lapp, tog inte du en sådan sa jag till Birgitta, vilket nummer är det på den. Bra då har vi redan en nummerlapp dvar et många som väntade. Vi gick ut och ställde oss utanför för att slippa stå och sitta bland alla hostande personer. Blev lite osäker på vilken nummer tavla som gällde men det kom en yngre dam och en herre som pekade på klockan, till vår räddning och förklarade. Han menade att vi fick vänta till kl 10. Men det hände ingenting och börja och folk tittade på varandra men så rasslade det till så var det ett nummer före oss. Tur att vi tog lapp på båda ställena. Nu var det vår tur. Kom in till sköterskan och en elev. Sköterskan förklarade allt för henne. Tittade inte på oss, ringde nog läkaren de måste till hospital. Tror att hon fick förklarat att vi ville ha ett värde. Så helt plötsligt riktade hon sig till Birgitta. Maria Birgitta sa hon. JA. Så fram med utrustningen och ett stick i fingret. Och lite blod på en skiva som var insatt i en mätare och efter någon minut kom värdet upp. Så var allt klart bara att gå hem.2 – 3 timmar tog detta.

Fredag kvällen blev vi bjudna till ett par grannar. Och han tog fram lite kort och visade oss. Från en ställplats utan för Hjo (Hans & Greta). Satt och bläddrade men här sitter ju Birgitta och jag vid ett bord och vilka satt bredvid ju frun i husbilen vi gästade. Då visade det sig att vi var på samma midsommarfirande för några år sedan och ingen av oss kom i håg detta. Man åker till Spanien så träffar man folk från alla hörn i Sverige.

Nu lördag ska vi ta oss ned till stan och gå ut och äta. Tillsammans med några andra husbils vänner.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 11 november 2011 07:23

Ja, det är bara elvor i kalendern i dag.

Idag ska vi ta oss ned till stan se om Birgitta kan ta Pk-provet på en vårdcentral.

Vi har varit duktiga och tagit morgonpromenad före frukost dessa dagar. Solen har precis kommit över horisonten när vi startar. När solen kommer upp värmer den bra. Termometern visade

25 grader i går så det var skönt att sitta ute. Men lite skugga vill man också ha ibland.

Dagarna går fort fast det är rätt så lata dagar, händer något hela tiden. Som grannar har vi nu ett par från södra England. Som har rest mycket i Europa. På andra sidan ett par svenskar.

I går var Nisse & Karin över till oss och fikade. Det är intressant att höra på andra som är mer beresta i Europa man får tips och förslag på platser och aktiviteter. Det är också många bra artiklar på Husbilsklubben.se´s sida om att resa söder ut.

Lilla My är ute hela dagarna vid husbilen. Vi går en och annan sväng också. Hon har en enorm aptit. Vi har en extra påse hundmat med oss, får se om vi hittar samma sort här i Spanien.

Ska försöka att lägga in några bilder från omgivningen. Uppkopplingen är lite trögt på kvällarna när vi kommer in i husbilen nog bättre att sitta utanför men det är mörkt fuktigt och svalt på kvällen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 november 2011 13:24

Cyklade idag strandpromenaden in till centrum. Vi skulle ta reda på ett apotek som kunde ta PK-prov. Birgitta fick tips igår vart vi kunde vända oss. Vi cyklade runt hittade en vårdcentral men vad mycket folk där var. Var vi in på ett apotek, de kunde också ta prov, men sköterskan hade semester. Hittade ett apotek till och fick en adress till staden 5 km här i från. Fick veta framåt kvällen att vi varit på rätt apotek, där sköterskan var ledigt, så Birgitta får vänta till nästa måndag.

Jag var ute och cyklade på campingen för att se hur det ser ut. Såg en husbil som jag misstänkte kunde vara kusin Ullas sons svärföräldrar. Ja nu är vi långt ut i släktled. Visst var det så. Alltid trevligt att ha ansikten på personer som man hör talas om. Vi blev inbjudna till dem på 3 kaffe och vi hade mycket att prata om vi har ju samma intresse, husbilar och resor, så tiden rann iväg.

Vi har haft 23 grader idag solen tar rätt bra. När vi var borta så hade de klippt träden så nu är all skugga borta. Nu får vi rulla ut markisen om vi vill ha skugga.

Lilla My fick åka i cykelkorgen och det tycktes hon gilla. Var inga bekymmer att sätta henne i den och hon höll sig lugn tittade sig omkring.

Ikväll tog jag och Lilla My en promenad ner på strandpromenaden och tittade på vågorna.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 8 november 2011 13:18

Vi har 23 grader nu.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 november 2011 21:30

Körde rätt tidigt i dag. Till Peniscola och camping EDEN.

Stannade till Carrefour i Tarragona en jätteaffär som har allt. Vädret har varit sol,

22 grader varmt så nu kan vi inte klaga.

Nu är det apelsinträd och olivträd man ser efter vägen.

Här i Peniscola har vi träffat både kända och okända i eftermiddag.

Tog reda på hur och var Birgitta ska kunna ta PK prov i morgon.

Nu får vi göra oss hemmastadda här, stannar nog ett tag. Får säga som en bekant “Vänta in själen”. Ett passande uttryck! Det finns inga tvättmaskiner på campingen utan man

får lämna in tvätten och får tillbaka den tvättad och torkad. Skönt tycker Birgitta 🙂

Vi har hittat en bra plats men den är i kortaste laget för vår husbil. Satt ute och fikade

på eftermiddagen i solen. Har fått några tips på vad som är sevärt. Vi har playan på

några stegs avstånd.

Lilla My behöver också göra annat än åka bil. Det har varit/är tydligen kattoalett på platsen och dom hittade Lilla My direkt och började gräva så nu har vi sanerat.

I morgon är det cyklar som gäller. Kvällen har vi tillbringat med att mysa och kolla internet.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 november 2011 17:26

6/11

Idag var ingen vanlig dag, idag var…………Ja, en sådan här dag vill man inte ha många av!!

Vaknade på morgonen tidigt gick ut med Lilla My i ösregnet. Det hade regnat hela natten. Gjorde bilen färdig för avfärd. Jag hade tänkt oss raka spåret ned till Peniscola men vi tyckte det blev lite långt. GPS-en eller vad det var lurade in oss inåt landet mot Andorra. Vi stannade och ställde om och vände men ändå så blev det en omväg. Varför är ett ?

Regn och regn ja, vad ska man säga det har bara vräkt ned. T.o.m kom vatten in i bilen. Birgitta sa det blev blött på golvet. Var ut och kollade att vattnet är kvar i kylaren det var OK. Kollade även värmesystemet OK. Vattnet måste ha kommit genom torpedväggen. Vi hade kört genom ordentliga vattensamlingar, vi fick stanna och torka. Inte så farlig mycket men blött var det.

Hade fått tips om en ställplats i Barcelona men hittade inte dit.

Försökte sedan leta oss fram till en camping att stå på över natten men hittade inte. Kom in i Sitges små små gator och vad händer….. ja, det som inte får hända. Stöter emot en parkerad bil på en supertrång gata med mycket hög trottoarkant. Repor på den bilen och ett positionsljus och repor på vår. Inte så mycket att vi inte kan fortsätta, får ordna detta när vi kommer hem med bilen. Positionsljus får jag försöka att byta själv.

Nu skulle vi få fatt i Spansk polis. Jag frågade ett sällskap i parken bredvid och bad dessa ringa polisen, de var mycket tillmötesgående. Ingen väntan, polisen kom snabbt och så var det bara att försöka att reda ut detta med dem. Det var en som pratade Engelska, så där ( Ja, nu är jag ingen hejare heller ) den andra pratade bara Spanska. Fick förklara vad som hänt att vi kört emot en bil. Två bilar på platsen hade redan skador sedan tidigare som inte vi var vållande till. Efter lite övertalning fick jag Polisen att skriva på vår skaderapport. Han menade att ingen i Sverige kunde läsa vad han skrivit. Jag talade om att det finns många i Sverige som talar Spanska. Ett trevligt bemötande av poliserna.

Vi hittade en annan camping Vilan va park, en mycket stor camping. Birgitta och jag var ute på kvällen och såg oss omkring. Och vad händer jo, vi hittade inte hem. Ja, skratta ni! Vi fick gå till receptionen och fråga och blev hemskjutsade av lotsen som visat oss platsen. Nu glömmer vi nog inte en karta nästa gång.

Lilla My är fortfarande lika duktig och finner sig i att vara i buren när vi kör. När vi stannar är det bara bus som gäller.

Till slut så la sig lugnet även denna dag!
    

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 november 2011 17:06

Fredag 28 och Lördag 30

Det blev inte att vi kunde vara i Ida och Per-Tores lägenhet. Där har de bytt fönster, målat och just den här dagen slipades golven. Så det fick bli att vi träffades i husbilen. Och att vi bara lämnade av det vi hade med oss. En kombinerad födelsedagspresent till Per-Tore och samtidigt inflyttnings- present till dem båda.

Så körde vi med husbilen till Silva och handlade och sedan till en restaurang. Det blev The Dee Diner Amerikansk 50-tal stuk, god mat och mätta blev vi.

Vi stannade inte på gatan nedanför på natten utan lämnade av I & PT och körde till Dragör där vi stod över natten. Kan inte påstå att det var den bästa platsen, flyget från Kastrup hördes och så tjöt hesa Fredrik, det var sådan dimma. Men lite sömn blev det.

Vi bestämde att ta oss till Tyska gränsen via Stora Bält vilket vi gjorde. Körde i dimma mest hela dagen, inget bra väder i dag. Stannade många gånger. Hittade en rastplats där man kunde fylla vatten och tömma latrin.

Vi pratade först att vi skulle stanna i Flensburg men så blev det inte utan bet blev en liten by som heter Schafflund där vi stod vid ett värdshus ( Utspann ). Vi har promenerat runt i byn och på ett ställe såldes det grönsaker på så vis att man la pengar i ett skrin. Det blev lite äpplen och ägg med oss hem. Kommer att bestämma oss var kväll hur vi kör.
Söndag 30

På GPS-en hade jag ställt rutten kvällen innan men inställningen var inte kvar, var bara att börja om. När det var klart visade den in oss på vägar som jag kallar traktorvägar ut till åkern. Men asfalt var det men så smalt och så slingrade det sig runt gårdar och många vägbyten. Tur att vi inte mötte några. Det var inte många vi såg på dessa vägar. Bilen blev så ”skitig” det var uppkört svart jord från åkrarna och så småregnade det. Hela dagen har varit grå med skurar.

Så blev vägarna bättre körde genom små samhällen på vår väg mot färjan över Elbe. Stannade ett antal gånger fikade och rörde på oss. Framme vid färjan i Glückstadt var inte kön så lång ingen väntan på färjan och ca 20 minuters överfart. 20 Euro kostade det.

Hittade Stelleplats i Wischhafener, fanns ett antal att välja på. På informationstavlan vid första platsen vi stannade på var information om alla 4 platserna. Vi behövde fylla vatten och så tvättade jag av bilen sedan kopplade vi av.
Måndag 31

Många mil har vi kört idag på A1:an GPS:se var inställd på Cochem Mosel. Två stopp med köer. Bra med trafikinformation så att man kan om planera om rutten med hjälp av GPS:en. Har fungerat alldeles utmärkt. Hittade en stelleplats i Mendig N 50,37639 E 7,28408 Brauersrase. El-stolpar tömning och vatten fanns. Vi kom vid kl 20-tiden det var två husbilar på platsen. Vi var trötta och tyckte det var dax att stanna.
Tisdag första November

Idag körde vi till Cochem nere vid Mosel mycket folk i rörelse. Mycket husbilar i dessa trakter och ställeplatser invid floden som var välfyllda. Moseldalen får vi köra till vid ett annat tillfälle det är mycket att se men vi vill vidare nu. Vidare till Trier och tänkte fylla gasol på Luxenburg strasse 38 men det var stängt. Då kom vi på att det var helgdag i Tyskland idag affärer var stängda också. Var bara att kuska vidare tyckte vi. Tog vägen över Luxemburg tankade diesel billigt, vidare in i Frankrike. Vädret har inte varit det bästa soldis men 17 grader varmt. Hösten har tagit sitt grepp även här. Inte så lång sträcka i dag. Hittade en ställeplats i Millery N 48,81582 E 06, 12723. Vi blev 4 bilar här till kvällen.
Onsdag 2/11

Det var en kyrkklocka som slog varje halv och heltimme i natt. Och strax före kl 19 0ch kl 7 ringde det som till mässa.

När jag gick ut med Lilla My så kunde jag konstatera att det var flera husbilar som kommit senare på kvällen/natten. Träffade en flicka under min promenad och passade på att fråga varför kyrkklockorna ringde och fick veta att det var ett kloster i byn. Allt var grått och klostret såg fallfärdigt ut.

Efter frukost så var det tömningsstationen som gällde det kom en husbil till på morgonen som ville använda den också.

Idag har det varit det bästa vädret hittills sol och 17-18 grader men det är höst här också.

Vi körde på mindre vägar idag. Landskapet ändrar karaktär, stora odlade arealer sen kom vi in där det var mycket boskap och sedan in i vindistrikt. Stannade ett antal gånger och fikade och handlade.

Nu kom vi in i ett vindistrikt Bourgundy till ett samhälle Vougeot där vi stannade. Hittade en parkeringsplats i byn 47,17527 N 04,96350 E som vi kunde stå på över natten.

Till middag i kväll blir det fisk och så ska vi koppla av med lite ost och vin efter det.

Det har gått jättebra med Lilla My hon ligger i sin bur när vi kör och är nöjd med det sen blir det leka av när vi stannar.
Torsdag 3/11

Det har varit blåsigt i natt. Vaknade vid kl 7,30, tittade ut det var grått väder idag också.

Körde efter frukost lite trögt många byar men efter några mil så var vi ute på större vägar. Var ingen finare natur vi körde genom till att börja med. Så öppnade landskapet sig och man kunde börja att skymta bergen. Genom ett vindistrikt och så såg vi stora fält med stora ställningar som antagligen var lök som skulle torka. Körde av N79/E62 till Diou var skyltat dit vid stora vägen, fin plats allt tömma och fylla vatten 46,53478 N 03,74390 E. Och dessa anläggningar står till förfogande utan kostnad. Regnet tilltog i styrka och vi kom ut på A75 och upp i bergen >1000 m höjd. Var ska vi stanna i natt körde till ett par campingar men de var stängda. Det är skyltat för tömning men det kan vara svårt att hitta dit ibland. Vi stannade i Ruynes-en-Margerde 45,00193 N 03,22304 E på ett torg. Här klättrar vägarna uppför bergen, var först in till Sain-Flour men hittade inget lämplig plats.

Inget väder att vara ut i blev blöt när Lilla My och jag var ute.

Åt en god middag som bestod av fläskkotlett, ris och bea smakade utmärkt. Nu närmar vi oss kusten och Spanska gränsen.
4/11

Medelhavet! Nu står vi 40 m från havet men fortfarande i Frankrike. Jag får börja i andra änden.

Vi hade kraftigt åska och regn i natt. Men det var en lugn plats att så på. När Lilla My och jag var ute på morgonen så gick vi rakt på servicestationen, såg inte skylten på kvällen i mörkret. Körde ett stycke före frukost och så tankade vi och fick även bytta en lampa till halvljuset. Det är fel skrivet i instruktionsboken hade köpt lampor H8 men oss det skulle vara H7. Så det var bara att gå in och köpa.

Det har regnat i stort sett hela dagen när vi körde över Massif Central bergen. Vi hade tänkt oss till Ardéche i södra Rhôndedalen vi var i närheten i natt men vädret var inte på vår sida.

Körde A75 som var gratis men 10 Euro över bron. Viaduc de Millau.

Såg ordentliga översvämningar och stängda avfarter stora arealer under vatten.

Vi struntade också att köra in i Languedoc p.g.a detta. Får bli en annan gång!

Stannade till i Béziers och handlade. Det var två Tyska damer som vinkade när vi gick förbi de körde var sin husbil på väg till varmare trakter. En av damerna hade varit nere en gång tidigare och för den andra var det första gången. Vi pratade en stund och jag frågade om de visste någon plats för natten. De visade oss två böcker med stellplatser i Frankrike och Spanien så vi fotade av ett antal platser med deras samtycke. Ska försöka hitta var man kan köpa böckerna.

Nu står vi parkerade vid Medelhavets strand vid Leucate Plage och Lilla My har fått springa av sig på stranden.
5/11

Vi stannade en dag till vid Leucate Plage. På förmiddagen tvättade jag av bilen och putsade rutorna, det var mycket saltstänk på bilen, och städade lite inne i bilen. Fyllde vatten mm.

Tog en promenad utefter stranden. Vi konstaterar att det är ingen fast befolkning i dessa hus, fönster luckorna stängda överallt. Vädret var skapligt på förmiddagen, men så kom regnet och det regnade hela natten.

Måste säga att vi tycker att Frankrike är ett husbilsvänligt land. Så välordnat men ställeplatser och servicestationen och inte en krona vill de ha. Och väl skyltat dit var det också.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 november 2011 18:30

Vi har ingen tur med vädret men resan har gått bra. Skriver mer när vi får bättre uppkoppling.

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *