Till Åland

Nu har vi lämnat Norrköping efter att vi var hos min syster. Vi köpte en tryckkokare till henne i Portugal och nu har vi instruerat henne i hur hon använder den.Tack för all god mat hoppas att Lotta gillade kålpuddingen. Hoppas att du vågar använda den själv nu.

I går körde vi till Bie och hälsade på Kurt & Margareta på vår väg mot Åland. Det är så kul att träffas det blir inte så ofta. Det finns alltid något att prata om. Tack för den här gången.

Vi har fått några kommentar och mail om att åka över öarna till Finland. Jag har varit i kontakt med Ålandstrafiken tidigare då verkade det så enkelt  men på väg upp till Bie stannade vi och ringde igen. Nu var det lite andra ideer och information. Vi har bokat färjan till Åland den 29 juni så det är klart. När vi kommer till Mariehamn ska vi gå in på Ålandstrafikens kontor och köpa biljett och gör upp rutten och tider med dem. Det finns många färjebolag som kör mellan öarna och alla är inte Ålandstrafikens har vi fått veta. Rutten vi ska ta kostar 100 Euro Nu ser vi fram mot denna resa till Finland.

20150626_154158_Fotor_CollageIkväll är vi i Sigtuna på ställplatsen i hamnen. Det är fullt med bilar här och det är några som har fått köra vidare. Sigtuna är en liten fin stad med många gamla trähus och en fin strandpromenad. Hittade en  ICA-butik så att jag kunde proviantera lite och plocka ut lite kontanter. Parkerar här på markerade husbilsplatser. Ingen service, el eller gråvattentömning men offentliga toaletter, dusch och tvättmaskin vid gästhamnen en bit bort. Kostnad ej fastställd.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Till Åland

  1. Tack för våra dagar tillsammans,det var så mysigt att ni var här.
    Lotta gillade verkligen kålpuddingen, så den blir det repris på.Det blev en kylig kväll på Kråkvillan när Vargarna körde,men killarna stortrivdes och det gjorde även vi.Ha nu en fin resa!

    Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *