Till Åland

Nu har vi lämnat Norrköping efter att vi var hos min syster. Vi köpte en tryckkokare till henne i Portugal och nu har vi instruerat henne i hur hon använder den.Tack för all god mat hoppas att Lotta gillade kålpuddingen. Hoppas att du vågar använda den själv nu.

I går körde vi till Bie och hälsade på Kurt & Margareta på vår väg mot Åland. Det är så kul att träffas det blir inte så ofta. Det finns alltid något att prata om. Tack för den här gången.

Vi har fått några kommentar och mail om att åka över öarna till Finland. Jag har varit i kontakt med Ålandstrafiken tidigare då verkade det så enkelt  men på väg upp till Bie stannade vi och ringde igen. Nu var det lite andra ideer och information. Vi har bokat färjan till Åland den 29 juni så det är klart. När vi kommer till Mariehamn ska vi gå in på Ålandstrafikens kontor och köpa biljett och gör upp rutten och tider med dem. Det finns många färjebolag som kör mellan öarna och alla är inte Ålandstrafikens har vi fått veta. Rutten vi ska ta kostar 100 Euro Nu ser vi fram mot denna resa till Finland.

20150626_154158_Fotor_CollageIkväll är vi i Sigtuna på ställplatsen i hamnen. Det är fullt med bilar här och det är några som har fått köra vidare. Sigtuna är en liten fin stad med många gamla trähus och en fin strandpromenad. Hittade en  ICA-butik så att jag kunde proviantera lite och plocka ut lite kontanter. Parkerar här på markerade husbilsplatser. Ingen service, el eller gråvattentömning men offentliga toaletter, dusch och tvättmaskin vid gästhamnen en bit bort. Kostnad ej fastställd.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

5 reaktion på “Till Åland

  1. Tack för våra dagar tillsammans,det var så mysigt att ni var här.
    Lotta gillade verkligen kålpuddingen, så den blir det repris på.Det blev en kylig kväll på Kråkvillan när Vargarna körde,men killarna stortrivdes och det gjorde även vi.Ha nu en fin resa!

    Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *