Nu är vi på Brändö

Brändö består av ett antal öar ,skär och holmar, som är sammanbundna med broar och vägbankar. Här bor ca 480 personer på tio öar. Idag tog det bara 20 minuter med färjan från Lappo till Brändö. Nu har vi sett oss omkring på ön. Blev även idag rökt Sik till middag. Vi tittade på alla (3) campingar på ön och till sist hittade vi en liten familjeägd camping till en kostnad av 10 Euro. En camping skulle ha 36 Euro. Ja, det kostar här ute på öarna. En limpa 5,49 Euro och 3 små fläskbitar att grilla 300g  5,5 Euro.  Pratade med campingvärden om priserna de sa också att det var dyrt här ute så de handlar på fastlandet. Apoteket ligger på Kumlinge det var den första ön vi besökte. De som är bofasta här på öarna köper årskort på färjorna till rabatterade priser.

20150704_140836

Campingarna är tomma bara på några ställen har varit några fler en oss där. Mycket cyklister på öarna. Tyskar men även från Baltikum och de hyr säkert stugor eller rum. Det finns många stugor för uthyrning. Kommunerna försöker också få folk att flytta hit och bosätta sig här. De annonserar mycket om lediga tomter på öarna.Det vi hört tidigare har varit att ingen som inte har anknytning till öarna får köpa hus eller bygga nytt men det stämmer alltså inte. De vill säkert inte ha hit pensionärer utan barnfamiljer så att skolorna får finnas kvar. De lockar med att man kan jobba på distans då va, el och fiber finns framdraget till tomtgränsen på de nya tomterna.

Vi har haft en strålande sol idag. Känns bra att vi hittade den här platsen ikväll. Måste få säja att det är en storslagen natur här. Nu känns det skönt att koppla av ikväll. Sista färjan tar oss till fastlandet i morgon em.

20150704_182709

Några bilder från idag

20150704_141939_Fotor_Collage

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

9 reaktion på “Nu är vi på Brändö

  1. Hej igen!! Hoppas ni har det fortsättningsvis bra. För vår del så börjar jobbet igen och semestern är slut – får se om man hinner med några kortare turer till Sverige under nån helg i höst.
    Tomt el hus osv får man köpa som utlänning om det är på planerat område om jag kommer ihåg rätt, men inte en strandtomt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *