Anna-dagen

Vi blev visade denna krubba i Armação de Pêra på restaurangen vi var på i går. Den är stor men vi kunde inte fotografera hela för det var så mörkt i rummet. Den var uppbygg som ett landskap med hus, väderkvarnar och vattendrag . En fantastisk fin sammansatt berättelse är det samtidigt.  Lukasevangeliet  2:1-7

20151208_170741 - kopia

Idag har vi  Anna-dagen och enligt gamla tiders tradition ska lutfisken läggas i blöt. Här i Portugal ligger det torkat fisk på sj-pallar i affären och säljs året om. Bacalhau är Portugals nationalrätt och den görs på torkad torsk från bl a Norge. Birgitta och jag lägger julbestyren åt sidan kanske blir det skinka från Lidl och ansjovis har vi med så en liten Jansson blir det. Här finns det grillad spädgris att köpa till jul och det provade vi ett år här nere, det smakade väldigt gott. Pepparkakor har vi inte hittat i affärerna närmast oss, vi har i och för sig inte tittat så noga. Vet att det finns på Apolónia i Galé där man kan hitta det mesta från Skandinavien. Årets julöl och bröd köper vi på Continente och julbyket hämtade vi på tvätten idag.

20151208_170812

En typisk portugisisk väderkvarn fanns det i krubban. Vi har aldrig sett någon riktig med vingar bara själva kvarnhuset.

En reaktion på “Anna-dagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *