Umgänge………

saknas inte. I lördags samlade vi svenskarna på fika med Portugisisk julkaka. En sån där med massa syltade och sockriga saker i olika färger men god till en kopp kaffe. Här sitter vi på den så kallade gräddhyllan framför husbilarna. Vi har fri utsikt över ängen, hästarna och storkarna och det är lugnare här.

Ni ska veta att nu är det mer än fullt här. Det är många som kommer nu men de får köra vidare. Även den nya ställplatsen på andra sidan stan är full. Också på “friheten” (fricampingen) är det mycket bilar,  två rader i mitten så vi kan säga att det är fullt där också.

20151219_120946

I söndags blev med bjudna till David & Trudi tillsammans med Christina & Åke på middag. Ett intressant par från mellersta England som bjöd oss på tre rätters meny. En fantastisk god currykycklinggryta som huvudrätt.

20151220_144347

Idag var det marknad i Silves så Birgitta & jag körde dit. Det var första marknaden vi var på sedan vi kom ner till Portugal. Det var sig likt allsköns ting finns att köpa. Börjar man intressera sig för något så har man försäljarens intresse en lång stund. Priset sjunker och ett måste är att pruta. Massor av kläder, skor och väskor men också div. verktyg mm och så några stånd med grönsaker. På gatan utanför säljs det planteringsväxter och även lite djur, ankor, kaniner och hönsIMG_3168_Fotor_Collage

Innan boulen idag blev vi bjudna på julglögg av ett par svenskar.  Det blev bara en match idag vi var 10 st som spelade.  Birgitta & jag tog vara på det det sista timmarnas sol med kaffe och kaka som vi köpte på marknaden. Det har varit en strålande dag med sol från blå himmel.

IMG_3175_Fotor_Collage

9 reaktion på “Umgänge………

  1. Vad härligt ni har det, känner en viss avund 🙂 Vi hade hoppats på lite kyla och snö, men det har varit väldigt grått och regnigt här hemma i Sverige. Förstår att det är fullt av husbilar på alla ställen, nu så här i juletid och vi saknar allt solen och värmen. Nu får vi istället njuta av barnbarnen och umgänge med familjen och hoppas solen ska titta fram här uppe också.
    God Jul önskar vi er.

  2. Ni har mysigt i solen, men vi hade en fin dag på Vikbolandet i går. Det är ovanligt med 12 gr varmt, så här års. Ha en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
    Elisabeth o Lennart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *