Ställplatserna i Silves

Här vill jag visa på ställplatserna i Silves som vi har vistats på i vinter. Vi har varit månads långa perioder på båda platserna. Det är två jämförbara platser service och trivselmässigt nära till restauranger och affärer i stan.

Parque do Castelo N37,193878 W08,436289  Rua do Encalhe 8  ligger om du kör över bron i Silves till höger mot São Bartolomeu de Messines första rondellen andra avfarten sedan rakt fram. Det är skyltat från bron.

IMG_2785_Fotor_Collage

Platsen öppnade nu i januari så det är första säsongen. Varit så gott som fullbelagd hela vintern, bilar har fått vända eller stå på vänt på parkeringen utanför. Lidl på ca 600 meter avstånd även slaktare, tvätt (laundry), farmacia, bagare och flera restauranger. 1 km promenad till Saluhallen i centrum av stan och då har du passerat borgen.

Castelo4

42 platser, el och vatten.

Castelo2

Reception, duschar, tvättmaskin, torktummlare och  serviceplatta. WiFi har varit bra när vi varit här. Marknadsplats på andra sidan gatan. Marknad 3:e måndagen i månaden.

Castelo1

Här ser vi ställplatsen uppifrån borgen i Silves.

IMG_3107 - kopia

Algarve Motorhome Park Silves  N37,187229  W08,451410  ligger om du kör över bron i Silves till vänster på N124 förbi Saluhallen och bensinmacken i rondellen andra avfarten kör rakt fram förbi Continente. Skyltat från bron.

Platsen öppnade för tre år sedan och har varit välbesökt oftast fullbelagd, bilar har fått vända. Närmsta affär är Continente som bara ligger några hundra meters promenad från ställplatsen. 1100 m promenad till Saluhallen i centrum av stan. Simhall och asfalterad promenadslinga med utomhus motionsredskap ca 600 meter.

20151030_125818

Infarten till ställplatsen från väg 124.

20151120_163308

Reception, duschar, tvättmaskin, torkställning, boulebanor, bord och bänkar och  serviceplatta.

20151120_164611

50 platser el och vatten. WiFi har varit lite svajig.

IMG_2823

Boulebanan

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Ställplatserna i Silves

  1. Det skall bli spännande att se, om vi någon gång kommer ned på vinterhalvåret. Kommer vi att bo på ställplats eller camping? Det ser så trångt ut många gånger på ställplatserna. Ha det gott.

    • Klart att du ska stå på ställplats. Birgitta / jag använder oss av ställplats sällan/aldrig camping. Den informationen jag har fått om Campingarna ärt att många är mycket fina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *