Sista helgen…….

denna vinter i Silves är till ända!

20160226_114308

Fredag var ruggig mest innesittarväder. Vi var ute en sväng med husbilen till Kinesen och Apolónia. På eftermiddagen var vi ute och åt tillsammans med Bernt & Yvonne och Jorma & Lena på Casa Vella. Restaurang här i Silves som har en speciell trerätters campermeny .

Under lördagen växlande det mellan störtskurar och sol som värmde, var riktigt skönt att sitta ute när det var uppehåll. Några lämnade ställplatsen på förmiddagen men det fylls snart på med nya bilar som anländer. Vi har inte varit så aktiva idag hämtade Take away kyckling piri piri, riktig gott. Fikade med grannarna på eftermiddagen under deras markis. Tiden rinner iväg fast man inte gör så mycket.

20160319_125217

Söndag körde vi till Alte en by som vi gärna återkommer till. Kyrkan är centrum i byn med restauranger och café omkring på de smala kullerstensgatorna.

20160320_145359_Fotor_Collage

Det är Vårdagjämning idag men också Palmsöndagen ( är söndagen före Påsk ) vilket har uppmärksammats här i byn.

20160320_145237

Restaurang Fonte Nova var vårt mål idag. Här har vi gått förbi många gånger men aldrig satt oss ner och tittat på menyn. Den vita väggen i slutet på gatan är  Biblioteket. Där finns WiFi att tillgå.

20160320_142404_Fotor_Collage

Jag åt Lammgryta och Birgitta tog Grillat Fläskkött, smakade utmärkt.

20160320_145031

Restaurangen har inte så många sittplatser inomhus och idag var det i det närmaste fullsatt. Vi hade tur som fick ett ledigt bord vid fönstret sidan om entrén.

Träffade 4 svenskar i Alte som var på Algarve och spelade golf.  När vi var tillbaka på ställplatsen blev det en sen eftermiddagsfika tillsammans med Bernt & Yvonne. Visst har det regnat idag också men vi har kunnat parera skurarna och kört bil när det regnade så vi har haft uppehållsväder. 😉

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

8 reaktion på “Sista helgen…….

  1. Då har nog vi haft bättre tur med vädret, regnet har kommit under nattens timmar. 🙂
    Åker ni Portugal upp eller tillbaka till Spanien? Själva drar vi nog inåt landet då där finns mycket att se och uppleva. Kusten norr om Lissabon har vi redan sett. God tur får vi önska er.

    • Ja inlandet i Portugal Cáceres norr om Madrid över Pyrenéerna till Pau. Är min tanke.
      Ha det bra

  2. Vi hade mulet igår och regnet kom i går kväll och natt. Fortsatt mulet, men vi hoppa det ska lätt. Alte är fint, vi åt gott mitt emot marknadsplatsen. Ta det lugnt hemåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *