Utesittarväder !

Vi kom som vanligt iväg vid 9-tiden. Milen rullade på. Vi valde att köra över ( Afsluitdijk, 32 km lång och ca 90 m bred dammbyggnad/vall (färdigställd i september 1933) i norra Nederländerna som skiljer Nordsjön från IJsselmeer, den insjö som uppstod när havsviken Zuiderzee separerades från Nordsjön. ) Höll oss utefter kusten som GPS:n visade oss. Vi ville komma undan de stora vägarna med den intensiva trafiken. Men så missade vi/jag en avfart och efter det kom vi ut på ändå mindre små vägar. Men vackra och intressanta. Man kan ju inte säja att man kör fel, det blir andra vyer. Det finns mycket som man kan titta på men nu har vi ett mål som vi är inställda på och tiden räcker inte till att titta på allt vi skulle vilja se.

Det var så tjockt av insekter på rastplatsen så det gick inte att vara ute. Så det blev en fika i bilen så åkte vi vidare.

GPS:en var inställd på en ställplats nedan för Haarlem inte långt från Keukenhof. Het Groene Hart N 52,2264 E 04,61914 öppet från 15/3 – 01/11

Vi har sett tulpanodlingar där vi har kört fram. Men det är visst mycket som är överblommat redan. Träffade Svenskar här på ställplatsen som besökt Keukenhof idag och även där var det överblommat. Vi tog också kontakt med vänner som var i trakterna kring Keukenhof, Åke &Wanja men de hade redan börjat att köra åt annat håll.

Vi kom tidigare än vanligt fram till ställplatsen, men vi valde att stanna, det är ett fint ställe. Idag togs vi emot av Securitasvakter, här på platsen var det en jordbruksmässa med hundratals människor och stora maskiner. Det var nog tur att vi stannade tidigt det rasade in husbilar eftermiddagen och platsen blev fort fullbelagd.

Vädret visade sig från sin bästa sida. Vi har kunnat sitta ute i solen i kortärmat och mysa.

Fick i alla fall se lite färg på åkrarna. Här på ställplatsen fick vi veta att det är överblommat redan.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.