I Frankrike

Dagen började bra! Igår kom varubilen så jag gick för att köpa Yoghurt vilket jag trodde jag kom hem med. Vid frukost i morse sa jag till Birgitta vad gul och len Yoghurten är. Men det är ju vaniljkräm sa Birgitta! Holländska är inte lätt!

Nu är vi inte många mil från Calais. Idag har vi kört igenom det rörigaste området Rotterdam och Antwerpen sedan körde vi ut mot kusten mot för att hitta en plats för natten.

Men först skulle vi ha tag på en veterinär för att få Lilla My:s pass okej. Hade sett ut tre stycken i Lisse men valde den kliniken som såg minst ut. När vi hade hittat parkering så gick jag först och frågade om tid, var bered att ta dagen i anspråk till detta. Men där var det inga problem. Hämtade Lilla My, och tabletterna (hade köpt i Sverige) som vi hade med oss och lite leverpastej och gick dit igen. Jag frågade vad han ville ha betalt men han nickade och sa att det är okej så det var bara att tacka.

Resan har gått bra med några stopp för att äta. Också en del långa köer. Kör man småvägar så rullar det på. På de större vägarna är trafiken intensiv. Men idag kände vi att vi ville komma närmare Tunneln. Temperaturen har pendlat mellan 18 och 25 grader och soligt, typiskt när man ligger och kör. På kvällen kom det en liten regnskur. Nu ska vi titta efter biljett till bra pris

Ikväll har vi stannat på Carrefour fina platser (gratis) facilitet (vatten och ström ) mot betalning

N51 03 46 E02 31 18

11 reaktion på “I Frankrike

  1. Det är riktigt spännande att följa med på resan hemifrån. Det här är något vi oxå skulle vIlja göra framöver ??

  2. Det där med att köpa fel i mataffärerna känner jag igen … Det hände oss flera gånger när vi reste runt Europa. Vi trodde att vi köpte soppa en gång, men det var nån slags fond … Nu är vi förresten i Amsterdam! En i vårt gäng kommer dock från Holland, så vi har tolkhjälp om det skulle behövas 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *