Tagit det lugnt!

I går kväll var det innesittar väder, regn och åska. Men det var bra vi hade parkerat under några lyktstolpar och där hade fåglarna sin toalett så bilen blev nerkletad. Fick flytta bilen några rutor för att komma bort därifrån. Regnet det vräkte ner ordentligt och det smattrade på biltaket.

Vi fick också beställt biljetter så vi kommer till England. Vårat Telia Mobil Komplett med 1 GB har räckt och är inte slut än. Har inte direkt varit sparsam utan lagt upp bilder och text på bloggen, och nu beställt biljetter till den 13 maj. När jag satt och letade veterinär använde jag ställplatsens WiFi och kunde i lugnt tempo söka uppgifter.

Visst har det blivit en förbättring med att kunna ha internet på resan. Använder oss av telefonen som router för internetdelning.

Idag tog vi oss till Calais! Vi hade tänkt oss en ställplats vid havet men så blev det inte p.g.a. ett cykellopp, vägar var avstängda för trafik och det blev trafikstockning. Ville ha en dag att bara koppla av så det blev en Carrefour parkering idag också. Här är också ett stort affärsområde Cite europe med butiker och restauranger. Alldeles utanför Eurotunneln som är omgärdad av höga staket.

Termometern visar 21 grader vädret är fint kunde ha varit lite mindre vind så hade det varit perfekt. Men nu kan vi inte klaga vi har det skönt. Ikväll blir det en fisksoppa här i vår egna restaurang.

12 maj, idag är det två år sedan vi hämtade vår Carthago Malibu 640 hos Bengt i Örkelljunga.

Här har vi köpt biljetten

Info om Kanaltunneln

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

8 reaktion på “Tagit det lugnt!

    • Man blir lite beroende MEN det är mycket man använder internet till. Hitta ställplatser ex.

  1. Kul att läsa om er resa och kul att det är fler än vi som geocachar. Har ni sett sidan searchforsites.co.uk? där är mängder med pubstops, ställplatser och små campingar.
    Vi ska till UK i juli men vi kommer att åka upp till Skottland (som vi brukar) England har nästan blivit transitland för oss. Men vi brukar försöka besöka Devizes för att gå utmed kanalen och köpa öl på bryggeriet där (Corvus är bäst, liknar Guinness men är faktiskt godare) /Cecilia

    • Vad kul! Ja den sidan använder vi också. Det fin så mycket att se. Jag skulle ha beställt Brit Stops
      men missade detta. Går inte att köpa på plats fick jag som svar. Men jag är inte så blyg utan går
      in på Puben och frågar kan bara få nej har praktiserat det också. Geocaching har legat nere men
      det är väldigt kul när man reser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *