I England..

Vaknade vi sju ungefär i morse, natten var lugn på parkeringen bland husbilar och även husvagnar vid köpcentret. Platsen finns med på Campercontact. Vi skulle vara incheckade kl:11:20 körde iväg kl 9:30 mot terminalen. Var nog bra det tog tid beroende på oss själva, personal och händelser. Först missade vi att köra in till djurkontrollen fick en exit sedel och kunde köra ut igen. Nytt försök. De scannade av Lilla My´s chip och läste av passet. När det var klart körde vi till incheckningen igen och kom igenom och vidare fram till den Engelska incheckningen där vi fick visa våra Pass. Där blev vi uttagna av, security staff, ur kön och fick köra fram till en tunnel och bli scannade Lite språk förbistring när vi skulle ut ur nästa fålla gick inte bommarna upp. Gick ur bilen då kom två security och ville titta på bilen en kröp under och en tittade i bilen. Är det vattentank där? Ja 100 liter ungefär inte riktigt fullt. Med det svaret var det OK. Fick köra till uppsamlingsplatsen för vi hade ca: 40 minuter till avgång. Där är en tavla som visar när man får köra fram för lastning Ombord körningen gick smidigt. Vi var bland de sista som körde på tåget. Var inte alls så trångt. Kl 11:50 på utsatt tid var vi iväg under kanalen.

När allt var i ordning med Lilla My var det inga problem här.

Djuren hade ett helt eget hus. Här fanns det porträttet på kändisar på väggarna men jag tror inte att vi kommer att hänga på väggen där.

På väg att köra ombord på tåget.

Nu är vi ombord bara att köra fram mot framförvarande bil..

Var inte så många som rörde sig utan för bilarna när vi susade fram under Engelska Kanalen

Framme i England ställde vi in GPS:n på Hastings och på mindre vägar. Man får verkligen tänka till i korsningar och cirkulationsplatser. Parkerade bilar till höger och vänster och trångt på många ställen. Har idag inte kört många mil på de Engelska vägarna som är väldigt dåliga.

Vi ligget nu en timme efter svensk tid så nu har vi klockor som visar båda tiderna.

Sol riktigt härligt väder fick vi. Nu har vi stannat för natten på en pub The Two Sawyers i Pett Village lite innan Hastings. Sitter och njuter i trädgården med en öl massor av folk i rörelse. Åt varsin fiskrätt som smakade utmärkt.

Fisk är alltid gott!

16 reaktion på “I England..

  1. Det låter lite engelskt motvalls, lite småkrångligt och lite omständigt. Jag skojade med en kund som beställde från England: “Ni engelsmän är motvalls i allt, ratten på fel sida i bilen, ni kör på fel sida på vägen, ni följer inte postnummer standarden i övriga Europa och så vill ni lämna EU”. Kunden höll med om, att det var sant. Lycka till, ta det försiktigt och som någon sa, “När jag kom tillkaka till Sverige, fortsatte jag att köra vänstertrafik”.

  2. Oj det var det värsta vilken kontroll . Vi har aldrig blivit stannade vid kontroller sådär, men det kommer säkert det också 🙂 Ha det fortsatt bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *