Bilder från Eden….

Fören till ett fartyg som ska symboliserar banantransporter ut i värden.

Här rensas det upp i bananplantagen, Bananstockarna var nedtagna och upphängda för att mogna.

Dragon arum, Dracunculus vulgaris

Plåtarna var skurna som åskblixtar med den brända skogen omkring.

Gummiträdet från Brasiliens regnskogar. Indianerna kallade det för Kautschuk ”Det gråtande trädet”

Ett litet kaffeplantage.

Blommor i mängder

Blommor som doftade

Birgitta sa att många av dessa är blommor som vi har som krukväxter hemma.

 

Spansk vinodling utsmyckad med skulpturer.

Den här blomman har blommat i över 10 år från 8 April 2005. Men nu var det nog över för denna gången. En blomma som inte doftar utan mer stinker. Lockar till sig flugor och insekter genom att avge en odör av ruttnande kött.  Det latinska namnet är Titan Arum Amorphophuallus Titanum  

Mer information

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Bilder från Eden….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *