Nu är vi på rull…..

Vidare norr ut mot Dalarna. Ingen brådska några stopp  på vägen blir det. Vi hade tänkt oss Näveqvarn men det blev Nyköping istället. Bra ställplats som kommunen bjuder på. 10 husbilar får plats men det förslår inte, vi var 12 husbilar på parkeringen på sidan om. Gick runt på morgonen för att se var jag kunde fylla friskvatten. Då träffade jag på en bekant som vi inte sett på ett tag. Det blev fika hos oss och några timmars prat.  Kul att träffas Håkan .

Vidare upp genom Sverige. Fick bromsa kraftigt för en älgko med två kalvar som kom upp på vägen framför oss, men denna gång gick det bra, klarade bilen och älgen. Men såå fort de dyker upp från skogen. Vi stannade i Sala där det var Gruvans dag och massor av bilar så vi kom inte upp till platsen för husbilar men blev visade till en parkering där vi fick sällskap av flera husbilar och husvagnar.

Här är platsen vi inte kom upp till på söndagskvällen.

Fika hos vänner i Leksand innan vi for vidare till Moraparken. Här stannar vi någon dag.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

9 reaktion på “Nu är vi på rull…..

  1. Kul att träffa på en bekant sådär 🙂 och få sitta o surra lite. Vi råkade ut för en stooor älg som hoppade upp på vägen också framför bilen…..några cm till hade vi haft den stora i framrutan. Tur vi har skyddsänglar i trafiken:) Det blir nog svårt framöver att hitta någonstans att stå med husbilarna, om vi inte tar in på campingar. Ha det så bra där i Leksand. Ni har inte så långt upp till oss nu då ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *