Njupeskärs vattenfall

Njupeskärs vattenfall, Sveriges högsta vattenfall, omfattar totalt 125 meter, varav 93 meter där vattnet faller fritt. Hit tog vi oss idag, men vi hade ingen tur med vädret, regn. Det var en stor parkering som var nästan full med bilar och några husvagnar men vi hittade en lucka och kunde tränga oss in. På med regnkläder och så ut på  promenad genom en naturskön skog upp till fallet ca:3 km

Klick på bilderna så blir de stora.

Ikväll stannade vi på Mörkrets Camping skönt att ha El. Så vi kan torka våra blöta kläder. Nu är vi klara för att fortsätta in i Norge. Då måste Lilla My avmaskas,  det är krav på att veterinär ska skriva in i passet att hunden är avmaskad. Så här står det. Alla hundar som ska in i Norge ska vara behandlade mot rävens dvärgbandmask. Behandlingen ska ha genomförts av veterinär minst 24 och högst 120 timmar före ankomst till Norge.   I Malung hittade vi Malungs Djurklinik som hjälpte oss  fast han hade semester stängt.

10 reaktion på “Njupeskärs vattenfall

    • Va är ni också såna som har fart runt i Sverige precis som vi. Sälenfjällen hade jobbet en stuga på Hundfjället.

  1. Fina naturbilder. Vattenfall och vatten överhuvudtaget lockar:) Ni kanske skulle besöka storforsen som vi har här uppe också, om ni inte redan gjort den förståss:) Kramar till er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *