In i Norge

Efter en regnig natt på campingen i Mörkret var det nu tid att köra vidare.  Det blir bara några dagar i Norge den här gången.

Vi möts av dessa skyltar på  Norska sidan, någon har  spexat till varningsskylten för Älg.

GPS:n var inställd på Elverum och därefter körde vi mot Løiten. Innan samhället tog vi in på en camping eftersom vi var i behov av service. Tabbade mig  och frågade inte förrän vi skulle lämna, var platsen för tömning var, i Elverum blev svaret, inte ens vattenpåfyllning  fungerade. Jag visste att det fanns service i Hamar så det fick bli där sedan.

Men sovit gott har vi gjort. Det blev ett besök på Løiten Lys först. Här kan man handla  ljus i olika formationer och färger.

Jag (NÅ) hade önskemål  att komma till Norsk Jernbanemuseum som ligger i Hamar och är Norges nationella järnvägsmuseum. Det öppnade 1896 och är ett av de äldsta järnvägsmuseerna i världen.  Finns en liten bansträckning där det körs tåg.

10 reaktion på “In i Norge

    • Lilla My avmaskas, det är krav på att veterinär ska skriva in i passet att hunden är avmaskad. Så här står det. Alla hundar som ska in i Norge ska vara behandlade mot rävens dvärgbandmask. Behandlingen ska ha genomförts av veterinär minst 24 och högst 120 timmar före ankomst till Norge. I Malung hittade vi Malungs Djurklinik som hjälpte oss fast han hade semester stängt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *