Måndag

Måndag igen och slut på alla storhelger, nu tar oxveckorna vid. Som pensionär gör det ingen skillnad. Idag har vi städad bort julen. Någon gran har vi inte haft så nu är det som vanligt igen.

Igår var det en strålande fin vinterdag med 9 minus på morgonen. Sol från blå himmel under dagen perfekt för långpromenad med Lilla My. Passade på att ta oss till Pålsjö Skog och Landborgspromenaden. Vi gick fram till Hälsobacken och tillbaka  till bilen som var parkerad vid dammen vid Krematoriet.

Landborgspromenaden sträcker sig från Raus kyrka i söder till Sofiero slott i norr. Fin utsikt över Helsingborg och Öresund har man på många platser utefter sträckan.

Järnvägen går genom Pålsjö Skog och stan, här vid Halalid, ner mot Gröningen och sedan ner i tunneln och till Knutpunkten.

Landborgspromenaden  går på en landhöjning 30 – 50 m över havet.  Här är Villa Hevea en större patriciervilla på Tågaborg kallad Dunkerska villa (Henry Dunker). Donerades till Helsingborgs stad 1970 och idag tjänstgör villan som vårdhem.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Måndag

  1. Vad skönt för er att få njuta av en blå himmel. Vi har granen, tomtarna och ljusstakarna kvar tills på lördag, då vi förhoppningsvis är lediga. Det finns ingen glädje längre i julprydnaderna.

    • Här vill vi ha det lite jul likt, Vi har lite tomtar som julprydnader, nu är de på vinden

  2. Jag tycker att det är skönt att vardagen är tillbaka igen. Det enda som är trist att sönerna har åkt hem och det blir tomt igen hemma hos oss. Inga barnbarn som springer omkring o surrar. Julsakerna och julgranen städades bort Nyårsdagen hos oss. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *