Båtlyft

De första 7 milen idag gick till slussarna i Schiffshebewerk Lünenburg på Elbe-Seitenkanal. En jättebalja med måtten 12×100 meter som lyfter upp/ner pråmar och fritidsbåtar 38 meter upp/ner i luften på cirka tre minuter. Det tyckte vi var intressant att visa våra vänner.

Sedan gick färden förbi Hamburg och Elbe-tunneln, trafiken har rullat på bra, bara en stockning men det rullade på hela tiden så det var direkt inget stopp. Jag har alltid försökt att undvika att passera förbi Hamburg men idag lyckades vi inte med det. Vilka gigantiska vägarbete som är på gång utefter A 7 på en lång sträcka mot Flensburg.

Vi har kört hastighet anpassad för husvagn 80 km/h och det märks på Diesel förbrukningen för oss 0,72 l/mil.

Nu är vi tillbaka i Jagel på ställplats Wohnmobile und Transporte Jagel  N 54 27 15  E 09 32 12. 12 euro . Husvagnar är välkomna i på ställplatsen här. Service WC/Dusch tömning och färskvatten.

Vi kom till ställplatsen vid 3-tiden och kunde ta vara på det fina vädret. Kunde sitta ute i solen och fika och senare äta mat. Har fått användning av det man stoppat i garaget och tar med sig. Nu skiljs våra vägar Pelle & Eva kör hem och vi stannar några dagar i Danmark för att kunna besöka barnbarn i Köpenhamn i helgen.

4 reaktion på “Båtlyft

  1. Ser fint ut där också 🙂 Visst är det härligt att bara kunna glida fram när man ändå är på resa och dessutom spara lite diesel 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *