Varsitt håll…..

Vi tog adjö av varandra i morse på ställplatsen Pelle & Eva körde hem och vi kör i Danmark ett par dagar. Värmen håller sig kvar vi fick en stund vid kusten utanför Ribe vid Kammerslusen vid Ribe ån. sedan valde vi  parkeringen P-plats Syd i Ribe här blir vi inatt.

Tog en promenad i stan här har det varit förskonad från krig och brand så mycket smala, slingrande gator och märkliga och vackra korsvirkeshus.  Räknas som den äldsta kvarvarande staden i Danmark, grundades omkring 710 efter Kristus.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Varsitt håll…..

  1. Vi var i Ribe för några år sedan, vill minnas att staden delvis har stått under vatten. Vi parkerade på den västra sidan, den ställplatsen var alldeles för trång för att kännas trygg och behaglig. Bara en meter mellan husbilarna.

    • Lars så riktigt det är trångt på platsen. Försöker få en ytter plats. Finns em pelare vid ån som visar
      vatten höjden från 1600 talet och framåt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *