På väg österut

Träffade Curt & Mona när de parkerade bredvid oss på ställplatsen, vi träffades senast på Galé i Portugal. Där bjöd de Lilla My på hundkalas 2016. Oj, vad vi hade mycket att prata om, de vet så mycket  om omgivningen kring Ribe. Curt visade oss runt i Ribe och berättade. Vi missade vandringsmannen med en timme (Brandvakt och Väktare i gamla tider) som går en runda och guidar berättar om gamla hus. Men fick en skymt av honom vid hotellet.

Så här  hotfullt såg vädret ut när vi kom till Köpenhamn och Ida visade oss DMI.

 

Idag är det slut på det fina vädret vid kl 9,00 så började det att regna. Så vi beslöt att köra till Ida & PerThore och Ask Men vädret blev bara bättre österut. Vi fick veta av Ida att det var vädervarning i Danmark, kraftigt regn och åska. Vi blev lite fundersamma på hur det var på broarna men för oss var det lugnt. Vi kollade DMI och BT.dk och det såg inte kul ut. Men vi fick en fin eftermiddag hos familjen i deras trädgård. Vi har suttit i trädgården hela eftermiddag och umgåtts och tittat på när de har fixat på sin täppa. Sol och varmt men vid kl 21-tiden kom molnen och lite regn. Så vi har klarat oss från det värsta, hoppas vi, får se i natt.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “På väg österut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *