Backåkra

Dag Hammarskjölds Backåkra besökte vi på hemväg idag ett museum över hans gärningar. Platsen var köpt för att bli reträtt vid pensioneringen men så blev det inte, alla vet vad som hände.  Dag Hammarskjöld var FN:s generalsekreterare i åtta år, mellan 1953 och 1961 då han förolyckandes.

Idag är platsen totalrenoverad och öppen för besökare den 28 mars 2018 återinvigdes Backåkra

Helgen den 20-22 april 2018, var FN:s högsta chef till Dag Hammarskjölds gård i Backåkra. Där hölls det årliga “arbetsmötet”  och i och med att det blir i Backåkra är det första gången som mötet hålls utanför USA.

 

 

4 reaktion på “Backåkra

  1. Den gården vore inte så dumt att äga och bo i. Lätt att förstå Dag Hammarskjölds tanke om att kunna dra sig tillbaka till Backåkra på ålderns höst och bara njuta av livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *