IKEA Museum

Så har vi besökt världens enda IKEA-museum inrymt i gamla IKEA varuhuset i Älmhult. En berättelse om dåtid och nutid. Birgitta & Jag var här på 70-talet något fick vi nog med oss hem. Kan det ha varit en Billy hylla eller Tore skrivbord?

Första varuhuset öppnades i Älmhult 1958.

Första varuhuset med “Tag självlager” öppnades 1965 i Kungens kurva, Stockhholm.

Här sitter vi!

På väg hem stannade vi till i Svarta berget, ett stenbrott där man bryter Diabas.Det finns även ett Friluftsmuseum.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “IKEA Museum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *