Prejade

Vi var ute för något obehagligt på väg hem. På E4 söderut kunde det ha slutat olyckligt. En buss prejade oss, började svänga in för tidigt vid omkörning. Vi var på sidan om, litet mer en halva bussen när den började att svänga höger. Chauffören hade ingen kontroll i bakspegeln. Vi/jag fick bromsa kraftigt och svänga ut på vägrenen men i ca 110 km/h så blir fordonet rätt så vingligt i snabba manövrar. Vi kom undan bussen utan att stöta ihop med den. I denna situationen känns det rätt skönt att ha en mindre husbil en Plåtis.

Det var en buss tidigare som körde om oss. Fort gick det 110 km/h minst och all gammal firmamarkering var bortplockad från bussarna, det var något som vi reagerade på . Det var andra bussen som körde om som prejade oss. Birgitta tog bilnummer och kollade det. Upptäckte att bussen var avställd. Det var en karavan av minst 3 bussar som kompiskörde.  Kontaktade Polisen på 11414 och  uppgav bilnumret och vad som hade hänt. Händelsen blev rapporterad får hoppas att de var ute och kollade upp detta som de lovade i telefonen.

Kunde ha slutat med att vi hamnat på sidan av vägen, hade inte vägrenen varit där eller om något hinder varit på densamma. Kändes ruggigt.

8 reaktion på “Prejade

    • Känns bra att vår bil inte var så stor, mera lät hanterlig en Ex en 8 – 9 m bil

    • Vi pratade om vi hade haft Concorde störe husbil då hade vi säkert varit mot bussen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *