Dag på Kullaberg

Kullaberg har alltid fascinerat mig med sin kustlinje. Vi bodde i tio år i Nyhamnsläge  med närheten till Kullaberg och dess strövområden. Nu gjorde jag ett litet återbesök ute vid fyren, promenerade nerför stigen till spetsen av Kullaberg och lilla fyren.

Sist jag var här var när jag plockade en geocache där, minns att jag halkade och ramlade, tur att det är några meter till vattenbrynet. Sen ska man ta sig uppför berget visserligen på stigen men den består mest av stenar att kliva på.

Fint nu när ljungen blommar på bergsluttningen. Var en alldeles perfekt dag för vandring om så bara ner till lilla Fyren

Tyskarna  hittar till fricampingplatserna  runt i Kullahalvön, här stod det fem tyska bilar. Höganäs ställplats verka vara utökad med platser sedan marinan tog över  platsen, även  Domsten var välbesökt med husbilar.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Dag på Kullaberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *