Valborg – Första Maj

Valborgshelgen kom vi att tillbringa närstan hemmavid. På fredagen körde vi mot kusten i nordvästra Skåne bara för att koppla av och promenera. Lilla My behöver komma ut och det behövde vi också. En riktigt långpromenad in till Höganäs. Trevligt att komma tillbaka till gamla ställen, vi bodde i Nyhamnsläge i 11 år. Det är ett tag sedan vi var åt det hållet och gick.

Så här fint var det efter vägen rapsen har kommit igång att blomma  Blå himmel, kan bara bli en bra dag.

-Vi fick en toppendag, avslutade dagen med en fin solnedgång.

På Valborgsmässoafton var vi  först på kaffe hos Gisela & Micke och så fick vi se deras kaninungar också och det tillsamman med Frans, ett av vårat barnbarnsbarn. Valborgsmässoafton firade vi hos Linn & Björn som bjöd på grillat.

Frans 3 år är duktig hästskötare ser till att Céline och Robin (hästar) har att vatten att dricka. Det är inget el-stängsel!

Första Maj,  var det Patrik & Åsa och barnen som fick besök av oss. Fick se att bina är i full gång med sitt arbete. Patrik visade oss också de nya kuporna de har köpt. Hos systrarna ska de ställa upp varsin bi-kupa. Patrik och Åsa har så mycket blommor i sin trädgård! Kaffe på altanen blev det. Vi har inte setts på många veckor så det finns mycket att prata om.

Järavallen är ett naturreservat i Kävlinge kommun som vi inte har besökt speciellt mycket under åren i Skåne. Idag körde vi ner till Saxtorpssjön som ligger i detta område och tog en promenad runt sjön.

 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Valborg – Första Maj

  1. Vilken härlig helg ni haft!! Hur bra vi än har det här nere i Tyskland gör det inte ont att komma hem till den här fina årstiden på hemmaplan, när all grönska och alla blommor slår ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *