Flickorna Lundgren På Skäret

Det hör till att vi en gång varje sommar kör till Flickorna Lundgren På Skäret. Som alltid mycket folk, blev tillfrågad redan vid ingången om vi skulle fika eller äta. Det finns nu äggakaka med fläsk eller en stor räkmacka och mycket annat gott. För vår del var det fika idag! Man går in i huset och väljer ut kaffebröd vid disken och betalar, sedan vid bordet lämnar man ifrån sig ett kvitto och blir serverad en kanna kaffe eller vad man vill ha att dricka.

Idag var det inte svårt att hitta ett bord i skuggan där vi kunde vänta på vårt kaffe. En kanna kaffe till två personer 110 kr smakar det så kostar det!

Vårt val av kaffebröd, jag var ju tvungen att ta en tugga av innan det blev fotat. Alltid rikligt med kaffe, påfyllning ingår. Till och med Lilla My fick dricka på finporslin idag, tog kaffefatet som vatten skål till My.  Assietten fick duga till mig att ställ koppen på.

När vi kom hem så lagade jag en äggakaka med stekt fläsk där till, men visserligen bara med fyra ägg.  Men vi är bara två så det blev riktigt gott.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Flickorna Lundgren På Skäret

  1. I år gjorde vi vårt allra första besök hos Flickorna Lundgren på Skäret. För vår del blev det räkmacka till Lars och en vanlig macka till mig, så mysigt ställe, men som sagt smakar det så kostar det…
    Ha det så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *