Kusinträff

Min syster och en av kusinerna bjöd in oss andra kusiner till kusinträff på Söderköpings Brunn onsdagen den 24/8 Kl 11,30. Vi var lite oroliga att det skulle vara trångt på ställplatsen i Söderköping och på stan. Det var tid för  Söderköpings Gästabud till helgen. Men det var inga problem att hitta plats till natten. Nu har vi testar Götakanals stallplats i stan (Söderköping), på morgonen såg ja att det var ledigt på P-platsen i Brunnsparken. Körde dit och parkerade plats för ca 5 bilar och nära att gå till brunnen. Här står det ofta husbilar så även på dagen innan även på natten.

Brunnen är fint renoverad både in och utvändigt.  Dagen vi var där var det mycket folk. Gräsytan framför var det aktivitet av en grupp och många satt och fikade vid borden.

Tio kusiner med respektive intog vi två bord på Söderköpings brunnen. Och avnjöt deras lunch meny, var väll inte maten som var det viktigaste. Birgitta och jag tog torskrygg såg gott ut på menyn men var alldeles för torr. Med lite grönsaker till gick det ner i alla fal. Umgänget att få träffas och prata sätter jag större vikt till. Blir inte så ofta att vi träffas  mellan våra kusinträffar. Men en trevlig tradition som vi hoppas kan fortgå några år till.

Kaffe på matten intog vi i trädgården utanför entrén . Bilden är foajén på Söderköpings brunn där kaffet serverades.

Eftermiddags kaffet (Ringde och hörde oss för) körde vi ut till Söderköpings golf bana i Västra Husby.  Där blev vi väl mottagna det hade bullat uppmed nybakade. Här blev vi kvar långt fram på eftermiddagen på deras uteplats.

Birgitta som är uppvuxen i Söderköping det var länge sedan vi var inne på Söderköping  brunnen. Var nyfiken på hur det såg ut vid Sank Ragnhilds källa idag, var inte som hon mindes det. Birgittas föräldrar bodde och drev Korskulens Vandrarhem början av 50-talet. Så hon har sprungit runt och är väl hemmastadd i området.

En trevlig dag måste vi säja de har valt alldeles rätt dag. Det var de som tyckte det var för varmt men det gick att komma undan solen under parasollen. Fanns både kallt vatten, öl och glass att svalka sig med.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Kusinträff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *