Nu har vi köpt internet.

Resan söder ut

20 Oktober        Regn.

Fortsatte genom Amsterdam och Antwerpen och utkanten av Utrecht. Kört genom de mest bebyggda delarna i Nederländerna och Belgien. Mycket trafik och trafikstockning mängder av långtradare på vägen.

Men vi har tagit det i vår takt. Stannade på en ställplats vid ett rekreations område och lunchade.

Vi vill försöka hitta nattplats rätt skapligt på eftermiddagen. När vi kom till den första ställplatsen så såg vi den men hittade ingen väg dit. Nästa ställplats vi valde var stängd för gott så där kom vi inte in.

Den tredje ställplatsen vi sökte ikväll blev Marcoing N50 07 16 E03 10 57 gratis med El på natten (När gatubelysningen tändes) tömning och vatten. Frankrike är husbilsvänlig som bjuder på sådana platser. Här är vi 6 husbilar ikväll.

20151020_092344_Fotor_Collage

21 Oktober       Regn.

Nu har vi avverkat halva Frankrike utan att se en enda vinstock. Vi har åkt genom jordbruksbygd där det pågår tröskning av majs upptagning av betor och höstsådd. Vi har haft disigt stor del av dagen. Fin tidig morgon!

Idag har vi gjort Paris! Och sett mer än vi hade räknat med MEN vi missade Eiffeltornet.

Fortsatte sedan söder ut och vädret blev bara bättre. GPS:en spelade oss ett spratt så vi kom ut på betalväg några mil. Men efter hand så rättade det till sig och vi började söka efter en nattplats.

I en liten by (Le Bourg) hittade vi en trevlig ställplats för två husbilar, med gratisservice och ett bageri rakt över torget. Så här stannar vi. Saint-Lubin-en-Vergonnois N47,61247 E01,23922

20151021_080635_Fotor_Collage

20151021_165131_Fotor_Collage

Här har man sparat en gamla bensin pump på en vägg! Mitt emot på gatan var det en fasadmålning. Ser ut som hon målar men allt är målat!

22 Oktober         Regn.

Idag ställde vi GPS:en på ”vacker väg” inte så många mil men en lång dag. Många små vägar genom ett vackert odlingslandskap. Tur att vi inte mötte några bilar på dessa vägar. Mötte några traktorer med redskap men på lämpliga ställen, ibland har man tur. Stora fält med solrosor såg vi utefter vägen.

20151022_085532_Fotor_Collage

Vi kom ut på större vägar lite ovanför Bordeaux och trafikstockning. Nu gick det sakta framåt och nu är det tid att hitta nattplats. Men först rastade vi till en gång till och där passade jag på att tvätta av den värsta skiten från bilen.

En gammal favorit fick det bli Mimizan-Plage och här fick vi plats. Det är ca 40 husbilar på ställplatsen.

9,50 Euro/24h El bra pris!

Till bloggen4

Incheckning till ställplatsen.

23 Oktober

Första dagen med sol och + 19 gr. Inte så tidigt iväg idag, började köra på dessa evinnerliga krokiga och gropiga småvägar. Hittade en affär så vi kunde proviantera. Vi fikade i bilen innan vi körde vidare. Det pågick arbeten med att plantera penséer i rondellerna i Mimizan

Betalväg förbi Biarritz och Bilbao.

Hittade en plats i Islares en liten byparkering vid playan där surfare håller till. Vi fricampar ikväll, alldeles vid Atlantkusten. Ikväll somnar vi till vågornas dån.

Till bloggen3

24 Oktober

Efter en skön natts sömn vaknade vi tidigt. Kom iväg, tankade diesel och ut på motorvägen. Idag ville vi ta det lugnt. Soligt och varmt på fm. vi körde genom en tunnel ut till Gijón och där kom regnet igen. Tänkte oss till Gijón, inte så långt och ställplatsen där men vi gillade inte läget. Valde att köra 10 mil till Tapia de Casariego mycket trevligare N43,56639 W06,946111 vatten och tömning Gratis.

Birgitta passade på att ha lite pälsvård på Lilla My, och försökte klippa klorna på henne. Baktassarna gick bra och en framtass sedan var det nog tyckte Lilla My. Råkade klippa för mycket på en klo när hon sprattlade så det började blöda. Satte på bandage så att hon inte skulle bloda ner i bilen. Herregud! så dålig hon blev och sååå synd det var om henne hon kunde inte gå och låg bara platt på golvet och tyckte synd om sig själv. 🙁

20151025_150714

Till bloggen1

Stannade till utefter vägen och utnyttjade möjligheten att få av skiten av bilen.

25 Oktober

Idag blev det vilodag från körandet vi stannade på Playa de Anguileiro.

Och idag mådde Lilla My bra igen och hade själv tagit av bandaget…….allt glömt. 😉

Igår på kvällspromenader träffade jag på två Pilgrimer som satt utanför kyrkan. Pilgrems leden till Santiago de Compostela passerar här. Två Tyskar som försökte få i hop lite pengar till mat. Frågade om de inte använde sig av matställen och härbren avsedda för pilgrimer. Nej, det är för dyrt., sa de. Vi går här utan en enda Euro med oss och så har vi hund. Frågade om jag fick se deras vandringspass, där saknades inte många stämplar. De räknade med att vara hemma i Februari 2016. Flickan hade någon dag tidigare när de letade nattplats halkat och rasat utför en brant och blivit hängande i sin ryggsäck. Ett stor sår på kinden och ett besök på sjukhuset.

Till bloggen5

I morse ville jag ta reda på vilken tid, tidvattnet (flod) kommer in på dagen. Träffade en man och frågad om han pratade Engelska. Nej, sa han men jag pratade på och det visade sig att han kunde lite engelska men inte pratat det på många år. Han berättade när det var dax att gå ned till vattnet och titta. Berättade också att han varit sjöman för 40 år sedan. Han hade bl.a. varit till Finland och till Norrköpings hamn och lastat också. Så jag fick honom att komma igång och berätta……..

Vi gick en promenad mitt på dagen, nu hade solen kommit fram, vi ville se tidvattnet (flod) komma in. Gick ner till hamnen i Tapia de Casarigego med barer och restauranger vägg i vägg. Fullt med folk i rörelse, Spanjorerna är ute och promenerar och går på restaurang hela familjen på helgerna, vet vi sedan tidigare år. Vi satt oss på en uteservering och tog varsin öl. Gick tillbaka till bilen och fixade till lite att äta. Idag fick det bli det vi har fraktat med oss i vår lilla frys hemifrån. Gott blev det! Så nu avslutar vi dagen med läsning och bara tar det lugnt. Lite senare någon promenad med Lilla My.

20151025_102253_Fotor_Collage

 

20151025_131628_Fotor_Collage

20151025_132253_Fotor_Collage

26 Oktober        Sol och varmt på fm.

Passerade gränsen till Portugal där var det poliskontroll, de vinkade förbi oss men efter någon mil var vägen spärrad. Här vinkade de in oss. Frågade efter bilens papper, körkort och pass. Medan vi plockade fram bilens papper kom de tillbaka med pass och körkort och önskade oss trevlig fortsatt färd.

Vi har idag 41-års bröllopsdag så vi firade det med ett besök på Mc Donalds. Hihi, också för att komma åt WiFi MEN WiFi var ur funktion. Lunch fick vi iallafall! Här i Portugal ställer vi tillbaka klockan en timme så vi fick gott om tid.

Vi hade bestämt oss för att köra till Braga. Öster om stan ligger Bom Jesus do Monte en spektakulär helgedom en enorm barocktrappa till en liten helgedom. Byggandet av kapellet startade 1722 och färdigställdes med trappor 1811. Här gick jag alla trapporna upp till kapellet för när vi kom var bergsbanan stängd. När jag kom tillbaka till bilen igen så hade den just öppnat. Birgitta och jag åkte upp tillsammans igen 4 Euro. Bergsbanan byggdes 1882 och på 3 minuter är man uppe.

Körde vidare på krokiga små vägar till Mondim de Basto 41°24’41″N 7°57’3″W. Här finns en ställplats med service och gratis. Och på em kom regnet igen!

20151026_141222_Fotor_Collage

 

20151026_151643 - kopia_Fotor_Collage

20151026_153121_Fotor_Collage

10 reaktion på “Nu har vi köpt internet.

  1. Vi brukar också ta det lite lugnt när vi åker husbil, med hund i husbilen måste man stanna ofta, det känns inta alls bra att köra långsträckor. Wi-fi vill man gärna ha tillgång till man är på rull. Tack för fina bilder.

  2. Visst är det så att vi vill ha internet när vi är på rull…det vill vi också. 🙂 Ser jättefint ut där ni varit…stackars tjejen där…undrar just hur högt upp dom var när hon hände där?…usch. Tur att allt gick bra. Amsterdam förresten är ju jättefint. Kul med bra ställplatser där. Hoppas ni trivs med er plåtis:) Ha det fortsatt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *