5 år

Tävlingen

Tiden går fort den 1:e Januari var det fem år sedan jag pensionerade mig. Jag var då 62 år och ville inte vänta tills jag blev 65 år. Det finns så mycket att hitta på och arbetskraft som kan fylla upp saknas nog inte. Har inte en enda dag saknat arbetet eller den sociala samvaron som ett arbete kan vara. Visst lite kontakt har det varit med arbetskamrater men det ebbade ut fort. Istället är det andra saker som uppväger som att resa, umgås med familjen, barnbarnen när vi är hemma. Vi tycker själva att vi tillbringar mycket tid i vårt lilla hus sommartid. Det har ett perfekt läge där vi kan sitta i lä och njuta i solen och värmen . Vi gick med i SPF och har varit med och spelat boule när vi har varit  hemma i Ödåkra men så värst engagerade har vi inte varit. Vinterhalvåret har vi kört till Spanien och Portugal nu är det 4:e säsongen vi är ute. Det har varit kvalitetshöjande och vi har sett och upplevt mycket och träffat massor av härliga människor. Det viktigaste av allt är att vi har fått ha hälsan någorlunda bra.

IMG_3253

 

Bild från Silves.

9 reaktion på “5 år

  1. Vi har också varit arbetsbefriade sedan drygt fem år tillbaka och njuter varje dag. Tycker att åren går fortare och fortare. Vi bor bra, trivs och har ännu inte känt oss mogna för övervintring söderöver, det kanske kommer. Tyvärr har vi drabbats av en del sjukdomar och skador som påverkar oss en del. Husbilen står på tomten och resor med den tänker jag på dagligen.

    • MEN ni tar väl vara på dagen. Man ska inte önska sig att bli gammal utan bara åka med och må bra.

  2. Nog var det riktigt. Man ska resa o njuta medan man kan. Själv är jag ryggskadad. Vissa dar är bra och andra dåliga. Men det går o jag är jätte envis:) Nu väntar jag på att maken ska sluta jobba också, så vi får åka mer med husbilen…om 10 år. Det känns länge men….Förstår at det är härligt för er att kunna vara ute vintertid med husbilen. Fortsätt att åka och njuta:) Kram

  3. Hej,
    Jag har exakt samma inställning. Fyller 60 i Maj och räknar ner tiden tills jag fyller 63 då jag har planerat att sluta. Det finns så mycket jag vill se och uppleva med min fru. Vi åker land och rike kring på motorcykeln då ledigheten är bara 5 veckor. Barn och barnbarn som är lite längre bort ska besökas.
    Ha det gott

  4. Det viktigaste är att ni trivs med det ni gör. Själv skulle jag nog vara lite för rastlös. Jag har i alla försökt gå ned till 40- timmarsvecka, nu när jag fyller 69. Vore jag vanlig anställd hade jag säkert slutat jag också. Ha det fortsatt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *