Ruggigt

Finns platser där man inte ska svänga in med husbil. Idag hände det, det blev så brant så bilen orkade inte uppför grusvägen. Vägen var brant då menar jag brant och så svängde det. GPS,en fick in oss på fel väg till ställplatsen, och täckningen är inte fullgod här i skogarna. Så det blev att backa bilen nedför branten, Birgitta blev rätt skärrad när ja började ta bilen nerför, bakåt. Efter ett par km stod en grävare mitt på vägen och rensade dikeskanterna och lastade en lastbil. Snälla som de var körde de åt sidan så att vi kom fram. Värmland bjuder på mycket grusväg i smalaste laget för att möta grävare och lastbilar. Men nu gick det bra idag.

Efter lång körning på grusväg kom vi fram till bebyggda trakter. Näsrämshyttan vid Rämmen. Både i Bergslagen och Värmland är det gott om bruksmiljöer och gruvor. Här började man brytning på 1600-talet

Vi tänkte att stanna för natten vid Rämmens kyrka men det blev bara ett återhämtnings stopp

och kaffe paus.

Hagfors blev vår nattplats 180 kr med vatten och el vid varje plats och service med tömning vid infarten ett stycke från ställplatsen. Här bjuder kommunen turisterna på fin service. Får hoppas att de har beläggning för i kväll är vi själva på platsen som rymmer 12 bilar. Upplever att platsen är centralt placerad, gångavstånd till butiker.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Ruggigt

  1. Visst är det konstigt att det är så fullt på vissa platser och att man kan stå ensam på en fin ställplats på ett annat ställe. När vi åkte uppåt Hällefors och sedan mot Falun kom vi också in på grusvägar, mil efter mil, nästan så vi trodde bilen skulle skaka sönder….

  2. Vi har gjort samma erfarenhet och kommit in på villovägar eller rättare sagt rena mardrömsvägar, där vägen en gång kantades av kort på omkomna personer. Idag chansar vi aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *