Ännu en plats

Hittade på park4night dagens plats Hornnäs ett liten hästgård vid Klarälven inte långt från Ekshärad. Service allt som många vill ha tillgång till, eldnings plats och stora ytor att vistas på. Även fiske i Klarälven men det är nog fiskekort som gäller. En familj från Holland som äger ställplatsen lättsamma och hjälpsamma att ha att göra med. Vad kostar det att stå här en natt 150kr och 50 kr/el vill man använda tvättmaskin 50 kr inget pris att klaga på. Verkligen en semesterplats för den som är ute efter att stanna en längre tid. De berättade att det hade varit mycket bilar under semestertiden, klart att holländarna hittar hit. Oss gör det inget att vi är allena på ställplatsen, undrar bara varför inte flera söker sig till liknande platser, så mycket husbilar som vi har sett på vägen. Vår bilen är fullutrustad vi behöver inte all den servicen som de erbjuder, mer än vatten påfyllning och tömning på platsen, och finns det inte just på denna plats vi står så hittar man det på nästa ställe eller utefter vägen.

Alldeles utmärkt för oss som bara ska vara en natt också, vi fick en skön eftermiddag i strålande solsken. Stolar och bord kom fram, kaffe och Birgittas bullar på bordet och vi kunde koppla av efter dagens upplevelser. Ett besök på Järnvägsmuseet i Hagfors Uddeholmsbolagets egen järnväg, NKlJ, finns även dressincykling som utgår från muséet. Så var vi på Ekshärads kyrkogård som är känt för alla sina järnkors utsmyckningar.

Så nu är vi på lagom avstånd till vårt bestämda mål för resan, kan ta en lugn morgon innan vi kör iväg.

Innan vi skulle lämna Hagfors behövde vi fylla vatten, Fick prova nästan så mycket vi har i lådan för att det skulle hålla tätt och inte spruta vilt omkring, för att få bra tryck i slangen, Finns lite kopplingar i lådan att ta till och även några andra specialare. Kranen var man tvungen att hålla intryckt hela tiden för att vattnet skulle flöda i slangen. Det blev min uppgift Birgitta fick ta ansvarat att vattnet kom i husbilen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Ännu en plats

  1. Visst är det konstigt att inte fler söker sig till prisvärda mysiga Ställplatser medan det är fullt på andra.
    Den kyrkogården har vi också strosat omkring på för ett antal år sedan, kommer inte ihåg om den hette då men är det den som är känd för sina vackra järnkors då är det nog så.

  2. Jag kan ofta tycka att vi människor är ganska egendomliga. De flesta dras till en plats och trängs där redan alla andra är, medan det finns mycket bättre platser lite vid sidan av, precis som ni har det nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *