Några dagar på resan….

21/10

Stannade vi till på en mix-parkering i byn Drusenheim nere vid färjeläget vid Rhenfloden. Drusenheim N48 45 15 E07 58 00 . Platsen var välbesökt.

Vaknade tidigt efter en skön natts sömn. Kom iväg tidigt mot ett nytt mål!

22/10

Vi fortsätter mot Alcase  och Route du Vin (Vinvägen). Vinvägen genom Alcas är 100 vinbyar lång. På kartan syns den södra delen med medeltidsbyarna Riquewihr och Kaysersberg vi avslutade i byn Bergholtz.. Birgitta har behållit sitt flicknamn som är Bergholtz så vi tyckte att det var lite kul att besöka den byn.

Hela dagen har det varit en upplevelse att se dessa arealer (15 000 ha) med vinstockar. Det är nästan 9000 odlare. Många är så små att de inte kan livnära sig på enbart på vinodling. Frankrikes första kooperativ grundades här 1895. Vi stannade lite här och var och körde fel…….. eller inte men kom in på små gator så att vi var tvungna att vända. Vi kom också in på några smala vägar där det inte gick att mötas men allt har gått bra. Har stannat och fikat ett antal gånger utefter vägen. Vi har haft ett strålande väder med en temperatur på 22 – 23 grader och sol.

I Kaysersberg var vi inne på ställplatsen för att fylla vatten och tömma.

Den var nästan fullbelagd. N48 08 10 E07 15 44  7 Euro/24h

 

När vi var i Bergholtz Zell, gamla byn, vände vi på ställplatsen i Orschwihr

N47 56 13 E07 13 55 plats för 4 bilar även serviceautomat.

Ikväll den 22 okt är vi på  Halte Camping -Car, Baumes-Las-Dames  8,90 Euro allt ingår även el. N47 20 24 E06 21 30 här finns all service man behöver 1,5 km till centrum. Platsen var mycket välbesökt. Det finns även en hamn vid kanalen för fritidsbåtar.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *