På väg……..

23/10

Vi vaknade tidigt. Jag hann gå ut med Lilla My innan regnet kom. Vi kom iväg och det regnade kraftigt bitvis. Så ljusnade det upp och solen kom fram. Stannade till och tog en längre paus. Mera regn på eftermiddagen men när vi kom fram så var det uppehåll och även sol.  Idag blev det en lång dag och många mils körning. Vi stannade till på en parkering i Oradour sur Glane. Meningen var att vi skulle hitta den officiella  ställplatsen  45°56’7″N 1°1’28″E . Den var redan välbesökt men vi hittade en plats att backa upp på. Jag fick börja med att tvätta av bilen eftersom vi kört bakom en lastbil lastad med gul sand som blåste ner på oss, blandat med regn   blev det gul lera över hela husbilen.

Vi har använt Appen Motorhome Parkings CAMPERCONTACT. Har för mig att jag betalade ca: 45 kr för att kunna ladda ner och använda den off line. Det har varit enkelt att hitta till ställplatser med den. Pro-mobil+ gick inte att ladda ner och köpa till Android mobilen.

24/10

Brända staden

Oradour sur Glane brända staden. Här har en bit historia sparats sedan andra världskriget. Här utplånade nazisterna en by och dess befolkning 10 Juni 1944.

Öppet 7 dagar i veckan hela året.

Parking P5 Avenue de la Plage

N43 34 33

W01 29 10

25/10

Bragança

Efter en natt som var mycket orolig för Lilla My. Ja, vi fick också mindre sömn.  Jag var ute 3 gånger med henne på natten. Så vi bestämde tidigt på morgonen att köra vidare. Vi hade regn och ibland som hagel utefter vägen.

Det blev mycket åkande idag mot Portugal. Vi kom in i norra delen av Portugal körde genom Parque Natural Serra de Montesinho. Kom fram till Bragança där vi stannade. Var lite bökigt att komma rätt till ställplatsen  Parque de Merendas.

N41 48 13 W06 44 45   GPS:sn lurade in oss på återvändsgator. Frågade på macken och efter det så var de raka vägen till platsen som ligger nedanför Castelo de Braganca. Ca. 20 platser på fyra terrasser inte helt raka och lite trångt för större bilar att komma in på serviceplattan. 

26/10

Praia da Vagueira

Efter en bra natts sömn tog Lilla My och jag en promenad. Var väldigt disigt på morgonen. Efter frukost gick jag en runda till med kameran jag hade glömt sätta i minneskortet i kameran  när jag var ute med Lilla My. Vi bestämde att köra mot Porto vilket vi gjorde.  Jag har uppdaterat GPS:en till 3 Kvartalet 2013. Stora delar av vägen var ändå inte med på denna uppdatering. Vi körde betalväg ända in till Porto. Ställde in några koordinater på platser att stå och till slut kom vi till  Praia da Vagueira Hittade inte den vi ställt in men hittade till slut en plats på ett torg. Där stod det ett Svenskt par och tvättade husbilen. Det var massor av fiskmås i luften och på lyktstolparna och de utkämpade krig mot husbilarna. Så vi flyttade oss ett stycke längre bort och till slut följde de andra husbilarna med hit. Gick en promenad med Lilla My och kom till fiskmarknaden på torget. Där tittade jag in genom dörren och  såg att de fortfarande sålde fisk fast det var rätt sent på lördagskvällen. Tyckte inte att jag kunde ta Lilla My med in. Köpte två fiskar med  hem och så blev det även fikon som jag köpte i ett stånd på andra sidan gatan. Så i morgon blir det fisk som serveras. Så även den här dagen slutade bra med en bra plats vid Atlantkusten. 

Praia da Vagueira

N40 33 55

W08 46 01

27/10

Vilodag

Idag har vi inte rullat en meter. Jo, vi blev kvar i Praia da Vagueira. På morgon- promenaden passade jag på att fota lite. De har speciella båtar med spetsig för på denna kuststräcka och som ligger uppdragna i sanden. Det sägs att de fortfarande  dras upp med oxar ur vattnet. Det har varit sol från klarblå himmel idag, vi har suttit ute hela dagen. En och annan promenad med Lilla My. Har haft sällskap av HBK 13852 som också stannade idag. Mycket prat om resmål och annat. Senare på eftermiddagen anlände ytterligare en Svensk husbil hit, ett par från Veddige. Det har varit liv och rörelse mycket folk som har passerat förbi här. Och vi sett att torget  varit fullt av personbilar Portugiserna tar verkligen vara på ledigheten. Restaurangerna här omkring har varit välbesökta. Det blev som sagt fisk till middag idag och inte hade jag behövt att köpa igår för fiskmarknaden. har varit öppet hela dagen idag också. 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *