I dag

Nu har vi bestämt att stanna här på ställplatsen till efter jul. Vi är några Svenska bilar men övervägande Nederländska och Franska husbilar. Nu när vädret är lite sämre känns det skönt att ha El.

Vi har inte så brått på morgonen, klockan brukar vara mellam 7,30 -8,00 när vi stiger upp. Det ljusnar straxt efter kl 7,00! Jag väcker Lilla My och går ut med henne, hon är rätt morgontrött. Sedan blir det en del morgonbestyr och så frukost. Klockan är ca 9,00 när vi är igång. Men så kommer mörkret inte förrän runt kl18 här!

Vi var ett ärende in till Silves mitt på dagen. Birgitta var till frissan och i morgon är det min tur.

Det blir här på ställplatsen som Birgitta fixar till mig med vår egen klippmaskin.

Jag tog cykeln och letade upp en cache på eftermiddagen!

Så avslutade vi dagen med att spela boule tillsamans med några svenskar och en belgare. Förlorade första matchen med 0-13 sedan vann vi returmatchen med 13-9. Boule är en skön och rolig avkoppling så det får vi fortsätta med även när vi kommer hem. Får leta reda på någon förening /Bouleklubb.

Så om ni undrar så har vi sysselsättning hela dagarna.

Några bilder från dagens cache jakt! En promenad utefter bevattningskanal i ca 750 m som går parallellt med floden och en cykel tur på ca 3,5km.

IMG_0467

Här flyter två floder samman Arade och Odelouca. I gamla tider var det farbart vatten för större båtar som skulle angöra hamnen i Silves. Nu kan man nå Silves med båt vid högvatten (flod). Floden töms på vatten vid lågvatten (ebb)

IMG_0471    Klicka för större bild

Här ska det finnas en cache (skatt). Så det gäller att leta men med GPS hjälp brukar det gå bra.

IMG_0474    Klicka för större bild

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “I dag

  1. Liknande tidsrutiner här med beaktande av att vi ligger en timme före!
    Vi blir nog kvar där vi är tills de kastar ut oss eller tills Sverige har riktig vår!

    Ha de gott!

  2. Vi ligger en timma efter mot Sverige precis som i Portugal. Det tar lite tid innan man har vant sig vid den nya tiden. Cach-letning är kul. Och visst är det skönt med el särskilt om inte solen vill visa sig. Var vi befinner oss på julafton är fortfarande ett ? på.
    Ha det gott i Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *