På väg norr ut

 

Idag så har vi kört sakta norr ut inte gjort oss någon brådska. Inget direkt mål för dagen inriktade oss mot Bergslagen. Stannade några gånger och så till sist tittade vi på Campercontact och valde Smedjebackens hamn. ( Finns på HBK )

Gillar Campercontact lätt och smidigt sett att hitta platser att stanna på.

Smedjebackens marina 60 08 17 N 15 24 58 E visade sig vara en liten pärla vid sjön Norra Barken. Nära till centrum och restaurang ca 100 m och bra promenads slingor med Lilla My.

Slut/Start punkt för Strömsholms kanal här i Smedjebacken. Räknas som en av Sveriges äldsta kanaler. Trafiken var minimal på 50-talet, stort behov av renovering. Kanalbolaget ansökte om att stänga kanalen, pengarna i deras kassa räckte inte till för renovering. Det visade sig att Industrin och kommunerna bidrog med pengar till renovering. Efter som det inte skulle vara nyttotrafik längre fick man bygga fasta broar med en fri höjd av 2,5 m. Strömsholms kanal förklarades som byggnadsminnesmärke år 1990.

StrömsholmskanalÅngbåten Å/F Runn på väg att lägga till vid bryggan vid Å/F Kuriren

IMG_0737

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

5 reaktion på “På väg norr ut

  1. Det är väl det som är charmen med husbil. Man kör dit man vill, o man stannar till när man känner för det. Och ingen brådska:-) Det såg härligt ut. Visst är det skönt också, att stå nära till centrum mm. 🙂

  2. Trevlig resa ni gör – först Östergötland (med flygvapenmuséet !!!) och nu i trakterna av bl.a. Smedjebacken och allt detta i fint väder dessutom !

    Vi önskar fortsatt god tur !

    • Ja här är det värkligen gott om tid för att bara köra. Vårt mål är måndag och Dalhalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *