Jul … Familjen

 

20141224_151610

Vilken bra lugn och ostörd plats vi har haft under vår vecka hos Ida & Per-Thore och Ask inför julhelgen.

mat

Stort TACK till PerThore som lagade den goda maten till oss på Julafton. Efter hektiska månader med långa dagar och sena kvällar ställa sig att laga mat till familjen.

till bords

Det är bra att ha ett bord med många iläggsskivor. Tre av de mindre fick sitt eget lilla bord men det var inget de misstyckte. Jag kan nog säga att alla blev mätta och belåtna. Om inte så får man skylla sig själv.

Klappar till barnen

Det knackade på dörren! Alla barn och några vuxna sprang/gick fram och öppnade. Där står en säck med julklappar men Julemanden/Tomten hade nog lite mycket att göra och hade inte tid att komma in. Vinkade till alla och försvann ut på vägen igen. Det blev väldig aktivitet på barn och föräldrar när klapparna var öppnade det byggdes lego och jämfördes och visades vad man hade fått.

julklappsspelet

När allt lugnat ner sig och barnen somnat nöjda och belåtna var det dax för oss vuxna att starta julklappsspelet. Trevligt och gemytligt med många glada skratt. Efter första varvet var det några som satt med många paket och en del var utan. Linn satt klockan på tid/ringning. Så körde vi igång igen och när klockan ringde så hade var och en var sitt paket.

Snö

När vi vaknade på Juldagens morgon såg det ut så här! Barnen var ute tidigt och sprang runt i snön.

Vid lunchtid var det lugnt i huset alla hade kört vidare till nästa julfirande hos andra anhöriga. Julen ska vara fridens tid men ……..

.

TACK! än en gång till IDA och PERTHORE för att ni ordnat så trevligt Julfirande mitt i flytt och övertidsarbete. Det var inte bara till oss ni lagat mat utan ytterligare många tusen.

Ida PT

.

.

20141225_123126

Vägen hem genom Danmark. Det blev mindre med snö när vi kom hemåt och det var barmark hemma men natten blev kall minus ca 9 grader.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Jul … Familjen

  • Frank det är så att svärsonen / kocken är från Trondheim.
   Fantastisk gott och inte blir det så mastigt som när vi dukar upp massor av mat och sedan får ära i en vecka.

 1. Vilken mysig jul ni haft!!
  I dag har vi pratat och berättat om vår cykeltur från Galé till Albufeira, då jag tappade min kamera. Vi har promenerat till Albufeira marina idag tillsammans med Siw och Leif. Ha en bra fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År! Elisabeth o Lennart

  • Det minns vi cyklade och letade efter kameran. Men en skön cykel tur hade vi. Birgitta och jag gick rätt så ofta till marinan och tog en fika.
   Jag gick bort mig bland gatorna på en långpromenad också. Finns cacher även där GC3W09N

   Ha det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *