Vi har besökt…..

Såg programmet ”Nighe will fall” och givetvis kom man att tänka på när vi besökte Bergen-Belsen på en av våra resor söder ut. Som idag är det en minnesplats, monument och museum för det hemska som har hänt.

IMG_0996

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Vi har besökt…..

  • Idag när man tittar sig omkring så kan man fundera. De sista överlevande vitnade om att det får inte börja om.
   Nisse

  • Idag när man tittar sig omkring så kan man fundera. De sista överlevande vitnade om att det får inte börja om.

 1. ja jeg har også besøkt begen belsen Bocwald ,,Dachau,, Austwish. Struthof.. som ligger like over grensen til Frankrike. dora gedestadt der hvor dem forskte å bygge akett inne i fjellet som skulle vere Tysklands første atombombe med tunktvann fra Rukan som går på norsk tv nu en veldig bra serie,,,

 2. Kanske är bra och lärorikt att besöka ställen, så man får en tankeställaren
  och inte glömmer det hemska som hänt.

  Ha de bra!
  Lars och Inger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *