Alla inlägg under augusti 2013

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 29 augusti 2013 21:37

Birgitta och jag har haft några sköna dagar i Kullabygden. Var till Eva & Gerry några timmar en dag också. Sedan bara tagit vara på dessa sensommardagar. Det har varit så många badande människor i Margreteberg. Hösten är i antågande, bönderna har skördat och en del har även sått för att kunna skörda nästa år.

Tycker inte det är länge sedan vi kom hem och nu går vi och pratar och planerar för resan söderut i höst.

”Husbilen Ellen” Elisabet & Lennart kom ut till Margreteberg efter sitt besök i Örkelljunga. Var jätteroligt att träffa dem igen. http://husbilen-ellen.blogspot.se/

(Print screen av Elisabet bilder)

Sedan var det hem till huset en stund för att sedan köra till Södervidinge. Vi ska ha sällskap av barnbarnen denna helgen när deras Mamma och Pappa är ute och reser i världen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 26 augusti 2013 21:38


Kan rekommendera denna ställplatsen 100 kr med El. Vi lämnade platsen på förmiddagen för att köra in till Landskrona där det finns en bra gör det själv tvätt.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 25 augusti 2013 21:02

Lördag kväll var vi till Höjar på kräftskiva tillsammans vänner och bekanta. Här var bordet dukat med kräftor och räkor och mycket annat gott. Klockan blev sena natten innan vi bröt upp.

Söndag så bjöds det på frukost /kaffe/ lunch. Vi blev kvar till eftermiddag då vi upptäckte att Patrik har försökt att nå oss.

Tack Eva & Gerry för ännu en trevlig helg.

Körde till Södervidinge och fick instruktioner för nästa helg då vi ska vara barnvakt till Rebecka & Pontus. Då pappa och mamma far åt olika håll i världen.

Den här veckan lever vi husbilsliv och söndagskvällen avslutade vi i Lundåkra marina.

Förmiddagen Söndag

Eftermiddagen  Söndag

Lilla My hade också kompisar.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 23 augusti 2013 19:05

Vi cyklade ner till Helsingborg där vi hade några ärenden att uträtta. Fick tag i fisk, Makrill och Sill som inte var rensad så det var färsk fisk. Sillen var av den stora sorten. I dag blev det rökt fisk en makrill och sex sillar. Den här gången gick det riktigt bra att röka. Måste hitta på något så att man har koll på temperaturen i röken. Det vi har smakat hittills smakar alldeles utmärkt.

Det har blivit mycket cyklande den här veckan bland annat till cykelaffären i Billesholm och till Helsingborg två gånger. Ner till stan och tillbaka blir en sträcka på över två mil. Visst underlättar elmotorn en del men motion det får man.
Vi har haft besök i veckan av Gisela och Micke de var hit på middag och så var min före detta arbetskamrat Ingrid och hennes man Sven-Åke här i onsdags eftermiddag.
Idag fick jag brev från skattemyndigheten att jag blir pensionär, ja ålderspensionär, i September. Inte för att det blir så stor skillnad det är bara vad man vill kalla ledigheten.
Idag kostade dieseln 13,33kr/litern så lågt har det inte varit på länge men semestrarna är slut nu när skolorna börjat. Så nu är bilen fulltankad och i morgon kör vi först till Billeberga och firar Björn och sedan ut till Farhult, Höjar på kräftskiva hos Eva & Gerry.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 augusti 2013 19:51

Dagarna rusar iväg. Nu har vi också haft åska och skyfall många har drabbas av översvämning. Dammen vid vår promenadslinga här i Ödåkra var fylld ordentligt med vatten. På platsen där hägern brukar stå var det vatten, den verkade lite vilsen flög från sida till sida.

Har testat Fogg internet men tycker att det är långsamt de använder sig av 3:s nät. Har inte fått Fogg Mobile APN:internet.foggmobile.com att fungera. Någon som testad denna inställning.
Jenny & Jens med barn kom och hälsade på oss. Jenny är dotter till Birgittas bror. Ett av barnen gick runt och tittade som han letade efter något. Så vi frågade var han undrade över. ”Var är Morfars syster” sa han. Det är jag, sa Birgitta. Han trodde nog att det var någon i hans egen ålder de hade pratat om som de skulle besöka. Kul att de yngre även kommer förbi oss och inte bara besökerkusinernas familjer.
Idag åkte vi till Stall Bråvesta ( ligger på väg mot Kågeröd) för att titta på Linn när hon tävlade. Linn tävlar i Westernridning det är trevligt form av hästsport att titta på. De har många olika klasser som de kan tävla i Linn var anmäld i 8 klasser idag. Allt från första plats och nedåt blev det idag för henne.

Cornelia följde ned oss hem så det blev besök på några lekplatser här i Ödåkra innan föräldrarna och storasyster kom. Avslutad dagen med middag här hemma hos oss.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 12 augusti 2013 13:44

Nu har jag fått igång fogg i Samsung plattan. Någon som har kommentarer positivt eller negativt. Om hastigheten, och även använt fogg utanför Sverige. Har ni uppdaterat till premium någon?

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 augusti 2013 11:36

Tråkig utveckling det har blivit med alla skriverier i HD (Helsingborgs Dagblad) om husbilarna. Husbilarna är här nu och kommer säkert att öka. Och under sommaren kommer även turisterna i allt större skaror. När man läser dessa artiklar tänker jag på hur det är på våra resor söder ut där man hittar platser i byar och städer som är avpassade för husbilar. Med och utan faciliteter. Man betalar 2 Euro för vatten och så finns det tömning och bra markerade platser.

Här har det skrivits om Rydebäck, parkeringen vid gamla Färjestationen och på Råå. Även på Bjärehalvön där man klagat på att soptunnor blir fulla och utsikten blir skymd. Det klagas också på att husbilarna breder ut sig med markiser och annat, det är nog så att många fortfarande tror att man kan göra som på camping. Att där ska vara 3-4 meter mellan bilarna och stanna i flera dagar på det som vi kallar för ställplatser.

Oftast utlandsregistrerade bilar som ställer sig på tvären för att få bästa utsikt. Här är det allemansrätt tänker de? Hindrar badarna från att kunna parkera. Ställplatser är oftast en fel benämning av oss husbilsfolk /klubbar det är vanliga parkeringar oftast.

Att soptunnor blir överfulla beror nog inte på enbart husbilarna. Har själv sett på rastplatser hur folk kommer och lägger sina sopor från stugorna. Och har även städat tillsammans med andra ex: efter hantverkare som var på Rydebäck Fortuna och åt frukost och bara kastade ut skräpet från bilarna. Nu ska inget tro att husbilsägarna är så präktiga, finns alla typer av människor även där.

Jag kan komma med personbil och ha picknick och det kan jag också med husbilen (personbil2) men jag kan inte ställa ut möbler vid sidan om bilen möjligen framför eller bakom min egen bil.

En viktig faktor är också att man vill känna sig säker på platsen man stannar på. Och det är av den orsaken husbilar drar sig samman. En faktor till att man i Tyskland har så bra utbyggt med ställplatser är säkerheten. Där vet myndigheterna var man står om man behöver larma 112 av någon anledning. Och oftast centralt nära till handel och restaurang besök.

Kommunerna i Sverige har mycket att lära av Europa som ligger 10-tals år före gällande tradition med husbilar.

Bild kopierat från HD.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 augusti 2013 11:34

Dagarna rusar iväg och nu har vi också haft några dagar med regn. Vi tog husbilen till Ullared en sådan dag när regnet vräkte ner. Har aldrig tidigare sett så mycket bilar och husbilar i Ullared. Mycket folk i varuhuset men ändå inte trångt. Träffade Krister & Rose-Marie som vi inte har träffat på många år.

El-cyklarna har blivit använda, fick för oss att cykla till Viken i fredags och hälsa på Göran & Kerstin. Lilla My är så duktig och finner sig till rätta i sin korg så det är inte svårt att ha henne med. Nu har hon också fått ett visir som ska skydda henne mot blåsten. Men My hänger på sidan om detta så vinden kommer åt ändå.

Jag, får NÅ får erkänna att det är behagligt med El-cykel när man kommer till backen efter Domsten, vi tog den vägen hem och i ordentlig motvind. Annars så stänger jag av motorn och cyklar för egen kraft.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 augusti 2013 00:15

Den är mycket lättcyklad utan att man har kopplat in hjälpmotorn. Den här cykeln skiljer inte mycket från den vi köpte till Birgitta i Spanien. Så nu är vi jämna i uppförsbackarna. Har aldrig varit vän av uppförsbackar.

Även korgen till Lilla My är monterad. Det följde med en cykelkorg men jag valde att sätta dit fästet till den vi har använt tidigare men behöll stativet fram över hjulet.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 6 augusti 2013 18:43

Inte kan vi klaga på denna sommar med temperaturer över 30 grader. Ja, faktiskt 32,7 har vi haft på termometern här hemma i skuggan. Vi har mest uppsökt skugga under parasollet. Men ändå är det grönt och fint i trädgården har behövt att klippa gräset några gånger också. Regnat har det gjort men inga långvariga skurat.

Nu i helgen hade vi Norgegäster Terje & Jorunn som var på väg till Polen och FICC träffen i Stawa. Passade på att ta en tur ut på Bjärehalvön på söndagen. Vi var nere till Ranarpstrand och Torekov. Träffade Axel & Gun i Ranarp som bjöd på kaffe. Det var flera bekanta där.

 

Har också varit ute med Eva i Höjar och firat hennes sjätte nolla i Höganäs på
Restaurang Kajkanten och så avslutade vi med kaffe i Görans & Kerstins segelbåt.

     

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *