Första dagen..

Nu är snart första dagen till ända på kobben. Bloggen Vi och vår husbil kallar sin ö för Kobben.  Resan över till Åland var lugn och det tog inte lång tid klockan fick vi ställa fram en timme. Vi hittade en camping till slut den första var övergiven men så fick det bli en ur CC,s katalog. 15 Euro fick vi betala.

GPS ställde vi in på Mariehamn adress till Ålandstrafiken. Nu har vi det avklarat. Vi gör fyra stopp på vägen över med övernattningar på öarna.Vi fick betala 90 Euro, fick lite rabatt när vi förbokade resan. De var så hjälpsamma och tillmötesgående.Flickan som hjälpte oss påminde om vår dotter Linn och hon hette Linda. Så det kan bli.

Fick info om internet av personal på färjan. Så vi sökte upp Telia Sonora  butiken och hörde oss för om kontantkort. Här var de hjälpsamma och plockade fram ett alternativ. Kontantkort det kostade 25 Euro (230 sek) för 31 dagar obegränsad surf i hela Norden+ Baltikum. Konstigt att det inte finns att köpa  i Sverige.

I dag har vi strosat runt i stan. Hoppade på sightseeingtåget så att vi fick se lite mer. Även lite geocaching också. Vi tog in på campingen som ligger på gångavstånd till centrum. Här är det många som har valt att köra in.

20150630_122641_Fotor_Collage

8 reaktion på “Första dagen..

  1. Hej och välkomna till Åland!! Hoppas ni ska trivas. Stallhagen (vårt eget lokala ölbryggeri i Godby trakten) är nåt jag kan rekommendera samt Smakbyn i Kastelholm (nära Kastelholms slott och Jan Karlsgården. Sen är det bara 9-10 km därifrån till Bomarsund.
    Vet inte vad ni har för planer och rutt osv men tänkte slänga in några tips i alla fall. Ser ni en lurvig “jag” och en svart lurvig lite pudel gående längs vägarna så är det Bella och jag så tuta gärna 😉 Ska ni via skärgården och far till Kumlinge så råkar det snart vara dags för Visfestivalen. Sätter in programmet här http://www.visorsaininorden.ax/index.php?page=program

    Ha en fin resa.

  2. “Forget wifi, it´s holiday”, fick jag jag höra i Frankrike på en camping. Så enkelt är det ju inte. Jag vill se mig omkring på Google maps, jag vill resplanera, jag kanske vill hitta en butik och inte minst blogga. Vad skönt att hitta en lösning som du gjort. Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *