Vädret

Vädret är inte så som vi vill ha det. Vi är storförbrukare av ström och då krävs det att det är sol så det laddar från solcellen. En miss med bilen är att vi bara har ett bodelsbatteri alltså för lite Amper timmar (Ah). Så när vi kommer hem blir det att ordna det så det blir två batterier. Sedan har vi problem med skjutdörren till vårat Wc/dusch utrymme. Upphängningen har gett vika så dörren hänger i bakkant svår att öppna och stänga. Men det ska väl kunna ordnas på något vis även fast vi är i Portugal. Peppar peppar så har det fungerat alldeles utmärk med nya mindre bilen. Vi har problem med att stänga den stora skjutdörren vilket vi har påpekat för vår handlare. Den är tung och finns inget bra handtag att ta tag i. När vi lutar bakåt fixar inte Birgitta att stänga den.

Körde in på nya ställplatsen i Silves måste se hur det är där också. Här är det en del svenskar, några har vi träffat tidigare. Nu stannar vi här några dagar och inväntar bättre väder. Inget som hindrar att vi kör en sväng någon dag. Finnas alltid något att hitta på. Om inte annat så ut och plocka några geocacher.

Mycket får man vara ned om! Igår kväll så kände vi röklukt och det blev bara värre. Gick för att undersöka vad det var. Upptäckte att det var husbilen som var parkerad vid sidan om oss som eldade. Hon hade vedkamin i bilen och röken från skorstenen slog rak ner i vår bil. Hjälpte inte att stänga takluckorna. Jag gick till den som är lite ansvarig här på övrig tid och påpekade det. Hon gick ock knackade på och pratade med damen i bilen. Men det  hjälpte inte så några gånger till var vi ute och pratade med henne. Vi påpekade att det är gasol & El som gäller på ställplatsen. Så till slut så körde hon sin väg.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Vädret

  1. Varmare kunde det förstås vara både här och hos er. Jag minns att det var engelsmän, som hade husbuss förra året på bekvämligheten och eldade i kamin.
    Inget kul om det slår in.

    • Har set husbilar med skorsten tidigare. MEN att så bredvid ingen hit. Och hur säkert är det?

    • Också min tanke. MEN Man ser en hel del husbilar med kamin (Vedkamin) hur säker är det
      Inte vill jag stå bredvid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *