Barragem de Nisa

CASTELO DE VIDE/Barragem de Nisa  N39,48394 W07,5476

Naturen här med alla stengärdesgårdar påminner om Småland. Men här växer det stenek och korkek och mängder av vit ginst.

Ställplatsen är gratis har bra tömningsplatta och vatten, soptunnor även ett servicehus med WC/Dusch (skitigt) inget vi vill använda vi har vårat i bilen. Där är det rent och snyggt.

Ej namngiven 3

Vi hittade en plats ute på udden flyttade oss en gång när en Portugisisk husvagn körde. Vi har haft mycket personbilar och människor omkring oss här ute  på udden. Portugiser och spanjorer tar en dagsutflykt hit nu när det är helg. Många passar på att ha picknick och då dukas det upp ordentligt. Uppe vid vägen finns permanenta grillar, bänkar, en lekplats och en fotbollsplan allt detta utnyttjas av stora och små. Vi har haft riktigt hyfsat väder med med sol bra för batterierna efter en dag med regn.

Ej namngiven 4

Lilla My och jag tog en promenad. Vi såg Gåsgamar som seglade över oss.

Ej namngiven 1

Ej namngiven 2

20160327_133416

Texten ni ser på trädet talar om vem som är ägare och året när de skalade trädet senast.

20160327_133439

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

7 reaktion på “Barragem de Nisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *