Upp genom…..

Portugal på vackra  och smala vägar. Landskapet lyste gult av den gula ginsten som blommade och ibland  kantades vägen av Eukalyptusskogar där vi körde fram. Körde genom små byar och det blev många vägbyten. Det är så vackert landskap här där vi far fram.

Ej namngiven 7

Många var byarna vi körde igenom. Här hade den ljusa bilen parkerat mitt i gatan så det var bara att backa och välja en annan väg.

Ej namngiven 2Kullerstensgator och inte lagt hur som helst utan i ett mönster.

Ej namngiven 6

Många km murar körde vi förbi, vilket arbete som är nerlagt på att mura murar och diken utmed vägarna

20160328_145823

Vid denna vattenpost kom flera lastbilar och hämtade vatten medan vi fikade. Några hade tröttnat på eller plastdunkarna kanske hade spruckit och då tyckte vederbörande att det bara var att kasta dessa bakom muren några hängde t o m i trädet. Det fanns förövrigt en soptunna de kunde ha kastat dem i.

Ej namngiven 4

Vi är så fascinerade av dessa vatten rännor som korsar landskapet. Tänk vad timmar det har gått åt att mura upp och färdigställa dessa.

Ej namngiven 5Broar och vattendrag passerades också

Ej namngiven 9

Oj här blev det smalt! Varför kom vi här, inte var det av misstag. Vi ville se dammen på nära håll. Tänk om vi möter någon sa vi men det visade sig att det var enkelriktat. En Tysk struntade i det och vände och körde tillbaka. Stora fina rastfickor var det utefter vägen.

Ej namngiven 4

Barragem Marechal Carmona är inte bara byggd för att alstra El utan också för bevattning i odlingarna i lantbruket. Området är också ett rekreationsområden det finns en kommunal camping, vandringsleder och möjlighet att fiska.

20160328_154524

Det är inte bara släta väggar utan fint ornament på sidan av damen.

20160328_154749

Ej namngiven 3

Vy över flodfåran i dalen ni ser våran bil uppe till vänster.

20160328_154612

Vy över dammen.

20160328_154549

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Upp genom…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *