Tyskland

Vilken fin dag vi fick idag med temperatur runt 13 grader men blåsigt. Vi kom iväg kl 9:00 efter att vi tömt och fyllt vatten. Allt detta gratis på rastplatsen. Vi var i behov av Gasol LPG och i Middelfart finns det en mack som säljer LPG. Fick betala 11,50 DKK/l. Fick information om att det bara finns 3 mackar i Danmark som tillhandahåller LPG för påfyllning i tank. Samma adapter som hemma i Sverige. Nu har vi Gasol en stund.

Vi fortsatte genom Danmark på gröna vägar och i lastbilsfart. Stannade efter gränsen till Tyskland och handlade. Här är det gränshandel men vi hittade det vi ville ha. Började titta efter SP vid 15 tiden ratade de tre första platserna. Vi valde Loof’s Wohnmobilhafen i HUSUM 54,47453, 9,04255. Här betalar man i Fiskresturangen Loof’s 12 Euro och om du äter drar man 2 Euro. Här i byn är det många uteserveringar öppna.

Nyborg Rasteplads – Knudshoved 55,29724, 10,84019 Gratis vatten och tömning

Fanns många uteserveringar öppna

Här ett stycke från ställplatsen stannade vi och tog en varsin öl,

Loof’s Wohnmobilhafen 54,47453, 9,04255 i HUSUM var en välbesökt plats.

21 reaktion på “Tyskland

  1. Vilka fina bilder ser att ni har det gott Fortsatt trevlig resa Här har det kommit några snöflingor i dag

  2. Gasen är dyr i DK, den köper man i Flensborg, eller resten av Tyskland till låga priser, Nils-Åke märkte du inte att dieselpriserna i DK var 2-3kr /billigare pr liter än i Sverige, på Fyn är priset lägst, ( VISSENBJERG ), fine bilder ni levererar + 13 `Här nära Flen, har vi + 3 ` så försätt ni att ha en trevlig resa alla fyra

    • Ja just att åka nu känns bra. Dels för att trängseln inte är så stor och att möta våren

  3. Underbart att möta våren i Tyskland. Vi önskar er en härlig avkopplande resa med många fina nya intryck. Naturligtvis hänger vi med er. Stor kram från oss ?

  4. Nu följer vi er med spänning!
    Vi sågs i Silves förra vintern. Pösslplåtis- Anita och Lasse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *