Hjalmarrevyn

Teaterbesök på Bruksteatern i Breven Hjalmarrevy med Peter Flack och ansambel besökte vi igår kväll. Verkligen en lyckad och lättsam kväll med bra underhållning.

Brevens Bruk ( Breven ) har anor från från 1300 talet. Järnbruksverksamheten startade 16 november 1676 fram till 1987 då sista skiftet gick hem. Brevens Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade bruksmiljöer. Det var trevligt att promenera runt, fick också en pratstund med representant för Hembygdsföreningen.

Vi var tidigt vid Brevens Bruk och kunde välja var vi ville stå. Så här glest var det inte på kvällen fyra husbilar till här på hyllan och några bussar och personbilar.  Det fick bli vår nattplats med god sömn.

Årets höjdpunkt i Brevens Bruk är utan tvivel midsommar när man har pratat med folk här. Vilket är en gammal tradition. Midsommar i Brevens Bruk samlar riktigt stora skaror människor med sin säregna midsommarstång. Midsommarfirandet i Brevens Bruk

 

10 reaktion på “Hjalmarrevyn

  1. Flaxande brukar vara en trevlig kille så vi förstår om det blev en höjdare till kväll. För övrigt var det också fin miljö där, så kanske man ska fira midsommar där om tiden tillåter.
    Ha det gött

    • Har nog alltid varit stort i byn med Midsommar enligt han jag pratade med. För var stången 45 m nu bara 18 m hög

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *